2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Poliçe Sorgulama, Online Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Poliçe Sorgulama

İnternet hizmetlerinin çok sayıda kullanıcıya ulaşması ile birlikte ürün ve hizmetlere çok daha kolay ve güvenli bir şekilde erişim sağlanabilmektedir. İşlemlerin hızlanması sayesinde sigorta ürünleri ve sigorta poliçeleri ile ilgili işlemler internet üzerinden alınabilmektedir. Risk yönetim araçları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan sigorta ürünlerinde, sağlanan güvencenin en önemli unsuru sigorta poliçesidir. Bununla birlikte yanıtı en başta merak edilen soru “Poliçe nedir?” olmaktadır. Sigorta şirketleri tarafından karşılıklı güven ilişkisine dayalı olarak sunulan hizmet koşullarının detaylı bir şekilde belirtildiği yazılı belgeye “sigorta poliçesi” adı verilmektedir. 

Kullanıcılara sunulan güvence sigorta şirketleri tarafından belirli bir prim karşılığında sağlanmaktadır. Poliçe sahipleri ile sigorta şirketleri arasında karşılıklı olan anlaşma bulunmaktadır. Sigorta şirketinin sorumlulukları ile sigortalı kişilerin sahip olduğu hakların detaylı olarak yazılı şekilde teminat altına alınması poliçede belirtilmektedir. Aynı zamanda teminatların hangi durum ve koşullarda geçerli olduğunun açık şekilde yer aldığı poliçeler, karşılıklı güven ilişkisinin devamı konusunda önemlidir. Sigorta poliçeleri, sigorta türüne bağlı olarak farklı kapsamlara sahip olabilmektedir. Ancak yalnızca uygun formatta düzenlenen sigorta poliçelerinin geçerliliği bulunmaktadır. 

Poliçe Sorgulama

Poliçeler hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar “Sigorta poliçesi sorgulama nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Poliçe numarası sorgulama, poliçe görüntüleme ve sigorta poliçesi sorgulama işlemleri internet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. DASK poliçesi, kasko poliçesi, tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi, özel sağlık sigortası poliçesi veta trafik sigortası poliçesi gibi tüm sağlık sigortaları ile ilgili bilgilere, e-devlet sistemi üzerinden ulaşılabilmektedir. 

Online Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online Poliçe Sorgulama Nasıl Yapılır?

Online poliçe sorgulama işlemi T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Online sorgulama işlemi ile trafik sigortaları, konut sigortaları, sağlık sigortaları gibi tüm sigorta poliçeleri görüntülenebilmekte, poliçelere ait detaylar öğrenilebilmektedir. Söz konusu işlem için e-devlet sistemine giriş yapılmaktadır. Arama kısmına “Sigorta Sorgulama” yazılmaktadır. Trafik sigortası poliçesi sorgulama işlemi için palak bilgisi verilerek “sorgula” butonuna tıklanmaktadır. Bunun sonucunda poliçe başlangıç, bitiş tarihi, bağlı olunan sigorta şirketi gibi detaylar öğrenilebilmektedir. 

Online Poliçe Sorgulama Nereden Yapılır?

Online Poliçe Sorgulama Nereden Yapılır?

Sigorta ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar “Online poliçe sorgulama nereden yapılır?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Online poliçe sorgulama, birkaç farklı yöntem ile gerçekleştirilebilmektedir. Online poliçe sorgulama işlemleri için e-devlet sistemi kullanılabilmektedir. T.C kimlik numarası ve şifre girişi ile poliçelere ait tüm detaylara ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden de online poliçe sorgulama işlemi yapılabilmektedir. 

DASK Poliçe Sorgulama

Kullanıcılar tarafından merak edilen sorulardan biri de “DASK poliçesi sorgulama nasıl yapılır?” olmaktadır. DASK poliçe sorgulama işlemi internet üzerinden birkaç farklı şekilde yapılabilmektedir. DASK, Türkiye’de zorunlu olan bir sigorta türüdür. Konutları ve işyerlerini deprem ve depremin neden olduğu çeşitli risklere karşı güvence altına almaktadır. DASK poliçe görüntüleme ve DASK adres poliçe sorgulama işlemleri için e-devlet uygulamasından faydalanılabilmektedir. E-devlet üzerinden DASK poliçesi sorgulaması için öncelikli olarak e-devlet uygulamasına T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılması gerekmektedir. E-devlet şifresi olmayan kullanıcılar kendilerine en yakın PTT şubesine başvurarak e-devlet şifresi temin edebilirler. Sisteme giriş yapılmasının ardından DASK poliçe sorgulama sekmesinden ilgili alanların doldurulması gerekmektedir. Sistem kullanıcları Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) resmi internet sitesine yönlendirmektedir. Doğal Afet Sigortalar Kurumu sayfası üzerinden DASK poliçesi ile ilgili tüm detaylara ulaşılabilmektedir.

DASK poliçesi DASK resmi internet sitesi üzerinden de sorgulanabilmektedir. DASK’ın resmi internet sitesine giriş yapılmasının ardından kullanıcılar kendilerinden istenen bilgileri doldurarak sigorta poliçeleri hakkında bilgi alabilirler. Kullanıcılar DASK poliçe numaralarını öğrenerek, mevcut poliçelerinin durumu ve yenileme dönemleri hakkında fikir sahibi olabilirler. DASK resmi internet sitesi üzerinden DASK poliçesi sorgulama işlemi için şu bilgilerin doldurulması gerekmektedir:

  • Evin yer aldığı il, ilçe ve mahalle
  • Binanın yapı tarzı
  • Bina yılı
  • Toplam kat sayısı
  • Dairenin yüzölçümü

Kasko Poliçe Sorgulama

Araç sahipleri, araçlarını çeşitli risk durumlarına karşı güvence altına almak amacıyla kasko yaptırmaktadır. Kasko sayesinde araç sahipleri, riskli durumların yol açabileceği durumlara karşı maddi açıdan güvence altında olmaktadırlar. Araçlarını kasko ile güvence altına alan araç sahipleri “Poliçe sorgulama kaskoda nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Poliçe sahipleri birkaç farklı yöntem ile kasko poliçe sorgulama işlemlerini yapabilirler. Kasko poliçesi sorgulama için e-devlet uygulamasından yararlanılabilmektedir. 

E-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından plaka bilgisinin verilmesi gerekmektedir. Kullanıcılar sistem üzerinden kasko yaptırılan sigorta şirketi, kaskonun başlangıç ve bitiş tarihleri gibi tüm detaylara ulaşabilirler. Sigorta poliçe sorgulama işlemi için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin resmi internet sitesi de kullanılabilmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesine giriş yapılmasının ardından “Poliçe Sorgulamaları” sekmesine tıklanarak kasko poliçesi ile ilgili detaylara ulaşılabilmektedir. 

Trafik Sigortası Poliçe Sorgulama

Trafik sigortası, trafiğe çıkan tüm motorlu araçlara yapılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Olası bir trafik kazasında karşı tarafa verilen zararlar, teminat altına alınmaktadır. Kullanıcılar “Poliçe sorgulama trafik sigortasında nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Trafik sigortası poliçe sorgulama işlemi e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. E-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından poliçe sorgulama ekranından trafik poliçe sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Plakadan poliçe sorgulama işlemi ile araç bilgileri, teminat bilgileri, önceki poliçe bilgileri ve indirim-sürprim oranları ile ilgili detaylar öğrenilebilmektedir. 

Sağlık Sigortası Poliçe Sorgulama

Sağlık sigortası poliçe sorgulama işlemi internet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Hem tamamlayıcı sağlık sigortası hem de özel sağlık sigortası poliçeleri e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmasının ardından “Poliçe Sorgulama” ekranından sağlık sigortasına ilişkin bilgiler öğrenilebilmektedir. Sağlık sigortası poliçe bilgileri, indirim ve sürprim oranları, poliçe anahtar bilgilerine ulaşım sağlanabilmektedir.

E-Devlet Üzerinden Poliçe Sorgulama

Kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “E-devlet üzerinden poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılır?” yer almaktadır. E-devlet sistemi üzerinden poliçe sorgulama işleminin yapılabilmesi için T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi gerekmektedir. E-devlet şifresi bulunmayanlar, kendilerine en yakın PTT şubesinden e-devlet şifresi temin edebilmektedirler. E-devlet sistemine giriş yapılmasının ardından arama butonuna “Sigorta Sorgulama” yazılmaktadır. Açılan sayfada poliçelere ait detaylar kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Sigorta başlangıç ve bitiş tarihleri ile sigorta şirketi bilgilerine ulaşım mümkündür.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Üzerinden Poliçe Sorgulama

Kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılır?” yer almaktadır. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hizmetleri, e-devlet kapısı altyapısı üzerinden sunulmaktadır. E-devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından sistem Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne yönlendirmektedir. “Poliçe Sorgulama” sayfası üzerinden sigorta poliçeleri ile ilgili tüm detaylara kolaylıkla erişim sağlanabilmektedir.

Yorumlar kapalı