2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

DASK Nasıl Yapılır? DASK İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

teklif al

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), tüm konut ve işyerlerini deprem ve depremin yol açabileceği yer kayması, yangın, patlama ve infilak gibi risk durumlarına karşı teminat altına alan sigorta türüdür. DASK, tüm konut ve işyeri sahipleri için zorunludur. DASK kapsamında olan tüm zararlar sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Bu açıdan sigorta sahipleri ağır maddi yüklerden muaf olmaktadırlar. DASK’ın açılımı “Doğal Afet Sigortalar Kurumu”dur. 1999 yılında meydana gelen “Marmara Depremi” nin ardından zorunlu hale gelen Zorunlu Deprem Sigortasının ev sahipleri tarafından yaptırılması gerekmektedir. 

DASK adı ile bilinen Zorunlu Deprem Sigortasının işlevi, devlet ile özel sigorta şirketlerinin işbirliği içerisinde deprem teminat sistemini oluşturmak ve denetlemektir. Sigorta acenteleri ve bankalar aracılığıyla yapılabilen DASK sigortası primleri 2023 yılı itibariyle güncellenmiştir. En uygun DASK teklifleri için en doğru bilgi sigorta acentelerinden alınabilmektedir. DASK kapsamında yer alan durumlar sigorta poliçelerinde detaylı olarak belirtilmektedir. 

DASK Nasıl Yapılır?

DASK, sigorta acenteleri ve çok sayıda kamu ile özel banka aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. Deprem sigortası yaptırmak için DASK için gerekli evraklar bulunmaktadır. Sigorta için gerekli belgelerin teslim edilmesinin ardından DASK başvurusu yapılabilmektedir. DASK başvurusunun onaylanmasından sonra ise e-devlet ve Doğal Afet Sigortaları Kurumunun resmi internet sitesi üzerinden poliçe sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Online DASK sigortası yaptırmak için DASK teklifleri internet üzerinden alınabilmektedir. Online DASK yapma işlemi için T.C kimlik numarası ve şifre bilgisi gerekmektedir. E-devlet şifresi bulunmayan kişiler kendilerine yakın olan PTT şubesinden şifre temin edebilirler. 

DASK İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Evlerini ve işyerlerini güvence altına almak isteyen kişilerin DASK için gerekli olan bazı belgeleri edinmeleri gerekmektedir. DASK yaptırmak isteyen kişiler “DASK yaptırmak için ne gereklidir?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. DASK sigortasının yapılabilmesi için sigortalanacak olan dairenin kullanım şekli ve yüzölçümü bilgilerinin verilmesi gerekmektedir. Çok sayıda banka ve sigorta acenteleri aracılığıyla kolaylıkla yapılabilen DASK için gerekli belgeler şu şekilde belirtilebilir:

DASK yaptıracak olan kişinin;

  • Adı ve Soyadı
  • Adresi
  • Telefonu
  • T.C Kimlik Numarası
  • Vergi Kimlik Numarası

DASK yapılacak olan dairenin;

  • Açık Adresi
  • Tapu Bilgileri
  • İnşa Yılı
  • Yapı Tarzı
  • Toplam Kat Sayısı
  • Hasar Durumu

DASK Nerede Yapılır?

Evlerini veya işyerlerini deprem ve depremin neden olabileceği zararlara karşı teminat altına almak isteyen kişiler “DASK nereden alınır?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. DASK, sigorta acenteleri aracılığıyla yapılabildiği gibi aynı zamanda çok sayıda kamu ve özel banka aracılığıyla da yapılabilmektedir. DASK sigortası için gerekli belgelerin teslim edilmesinin ardından DASK başvurusu yapılmaktadır. Kişiler internet üzerinden poliçe görüntüleme işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Poliçe başlangıç ve bitiş tarihlerine e-devlet üzerinden kolaylıkla ulaşılabilmektedir. 

DASK Ne Zaman Yapılır?

DASK Ne Zaman Yapılır?

DASK sigortası en yakın sigorta acentesi ve banka şubeleri aracılığıyla yapılabilmektedir. DASK poliçeleri yıllık olarak düzenlenmektedir. DASK ödemeleri nakit olarak veya banka ile kredi kartı ile yapılabilmektedir. Sigortalı olan kişilerin her yıl DASK poliçe süresi sona ermeden önce DASK poliçe yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. DASK primleri her yıl güncellenmektedir. DASK fiyatları Doğal Afet Sigortalar Kurumu tarafından betonarme ve diğer yapılar için farklı olarak belirlenmektedir. 

DASK Kaç Yılda Bir Yapılır?

DASK sigortası, depremin ve depremin yol açabileceği çeşitli risklere karşı konutları ve işyerlerini garanti altına almaktadır. DASK sigortası ile ilgili araştırma yapan kişiler “DASK kaç yılda bir yapılır?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. DASK poliçelerinin geçerlilik süresi 1 yıldır. DASK yaptırmak için sigorta acentelerine ve banka şubelerine başvurulabilmektedir. Her yıl poliçe dönemi sona ermeden poliçe yenileme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. 

DASK Sigortasını Kim Yaptırır?

Dask sigortasını kimin yaptırması gerektiği merak konusu olmaktadır. Dask sigortasının ev sahipleri tarafından yaptırılması gerekmektedir. Kiracılar Dask sigortasını ev sahibi adına yaptırabilmektedir. Bu durumda kiracılar “sigorta ettiren” sıfatı ile sigorta yaptırmış olmaktadırlar. DASK ödemesi ise tapuda “hak sahibi” olarak belirtilmiş olan kişiye yapılmaktadır. 

DASK İnternetten Yapılır mı?

DASK sigortası hakkında fikir sahibi olmak isteyen kişiler “Online Dask yaptırma işlemi yapılabilir mi?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Dask sigortası, online sigorta poliçesi düzenleyen sigorta şirketleri aracılığıyla yaptırılabileceği gibi aynı zamanda online DASK poliçesi düzenleyen sigorta aracılarından yaptırılabilmektedir. En uygun fiyat teklifleri internet üzerinden alınabilmektedir. Sigortalı kişiler internet üzerinden poliçe sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. 

Online DASK Nasıl Yapılır?

Online DASK Nasıl Yapılır?

Dask yaptırma online olarak da yapılabilmektedir. İnternet üzerinden kamu ve özel bankaların internet siteleri üzerinden DASK online olarak düzenlenebilmektedir. DASK sigorta yaptırma işlemi için bankaların çağrı merkezleri de kullanılabilir. Sigorta şirketlerinin resmi internet sitelerinden fiyat teklifleri alınabilmekte ve poliçe düzenlemesi yapılabilmektedir. 

e-Devletten DASK Yapılır mı?

Kişilerin yanıt aradıkları sorular arasında “E-devlet üzerinden DASK yapılır mı?” yer almaktadır. DASK poliçesi e-devlet üzerinden satın alınamamaktadır. Sigorta şirketleri ile kamu ve özel bankalar aracılığıyla düzenlenen sigorta poliçeleri e-devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. E-devlet üzerinden poliçe görüntüleme işlemleri için e-devlet şifresi ile T.C kimlik numarasına ihtiyaç duyulmaktadır. E-devlet şifresi olmayan poliçe sahipleri kendilerine en yakın PTT şubelerinden e-devlet şifresi temin edebilirler. 

DASK Kimin Adına Yapılır?

DASK poliçeleri ev ve işyeri sahipleri tarafından yaptırılabilmektedir. Ancak kiracı durumunda olan kişiler elektrik ve su faturalarını kendi adlarına düzenlemek için DASK poliçesi yaptırabilir. Bunun sebebi ise DASK poliçesi olmayan evlerin doğalgaz, elektrik ve su aboneliklerinin açılamamasıdır. Kiracı durumunda olan kişiler ev sahiplerinin adına poliçe düzenletebilmektedirler. Bu durumda olası bir depremin neden olduğu maddi hasarın ödemesi, tapuda hak sahibi olarak belirtilen kişiye yapılmaktadır. 

DASK Ev Sahibine mi Ait?

DASK sigortası ile olası bir yıkıcı depremin ve depremin neden olduğu yer kayması, yangın, infilak gibi durumların neden olduğu maddi hasarların tümü güvence altına alınmaktadır. DASK düzenlemesi ev sahibi olan kişinin sorumluluğundadır. Ancak kiracıların ev sahiplerinin adına DASK poliçesi düzenletmeleri durumunda DASK primi kiradan düşülebilmektedir. Bu durumda tapuda hak sahibi durumunda olan kişiye DASK ödemesi yapılmaktadır. 

DASK'ı Kiracı mı Yaptırır?

DASK sigortası hakkında araştırma yapan kişiler “Kiracı DASK yaptırmak zorunda mı?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. DASK yaptırma, ev sahibinin sorumluluğundadır. Ancak kiracılar da ev sahiplerinin adına DASK yaptırabilme hakkına sahiptir. Bu durumda tapu üzerinde hak sahibi olarak gözüken kişi ev sahibidir. Kiracılar ise yalnızca evi sigorta ettiren olarak gözükmektedirler. Kiracı DASK için gerekli evrakları temin edebilmekte ve başvuruda bulunabilmektedir. DASK ödemelerinin ise ev sahibi tarafından ödenmesi gerekmektedir. 

DASK Yaptırmazsak Ne Olur?

DASK ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen konut sahipleri “DASK yapmazsak ne olur?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. DASK, Türkiye’de zorunlu olan bir sigorta türüdür. Bununla birlikte yaptırılmaması durumunda herhangi bir cezai yaptırımı bulunmamaktadır. Ancak DASK sigortası bulunmayan konutların su, doğalgaz ve elektrik abonelikleri açılamamaktadır. Bu nedenle kişiler zorluk yaşayabilmektedir. DASK yenileme işlemleri poliçe bitiş tarihinden önce gerçekleştirilebilmektedir.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla DASK yaptırmak isterseniz teklifinize buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar kapalı