2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

DASK Yenileme Nedir? DASK Yenileme Nasıl Yapılır?

teklif al

DASK adı ile bilinen Zorunlu Deprem Sigortası, 1999 yılında meydana gelen “Marmara Depremi”nin sonrasında zorunlu duruma getirilmiştir. Can ve mal kayıplarına neden olan büyük depremin ardından deprem sigortalarının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. DASK açılımı “Doğal Afet Sigortalar Kurumu”dur. Zorunlu Deprem Sigortası, Doğal Afet Sigortalar Kurumu tarafından sunulmaktadır. Tüm ev ve işyeri sahiplerinin yaptırmaları gereken DASK sigortası ile deprem ve depremin neden olabileceği yangın, yer kayması, patlama ve infilak gibi riskli durumlar teminat altına alınmaktadır. DASK genel şartlarına göre DASK kapsamında yer alan tüm durumlar sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Böylece poliçe sahipleri depremin neden olabileceği maddi yüklerden muaf olmaktadırlar. DASK’ın amacı, devlet ile özel sigorta şirketlerinin işbirliği içerisinde bir deprem teminat sistemi oluşturmak ve denetlemektir. 

DASK sigortası sigorta acenteleri ile kamu ve özel banka şubeleri aracılığıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. DASK sigortası için gerekli evrakların temin edilmesinin ardından DASK başvurusu yapılabilir. Kişilerin en başta yanıt aradıkları soru ise “DASK poliçe yenileme ücreti nedir?” olmaktadır. DASK sigortası primlerinde 2023 yılı itibariyle değişikliklere gidilmiştir. Doğal Afet Sigortalar Kurumu tarafından betonarme yapılar ile diğer yapılar için farklı fiyatlar belirlenmektedir. Bunun yanı sıra DASK primleri, binanın veya bölgenin taşıdığı risklere bağlı olarak da farklılaşabilmektedir. DASK primlerini belirleyen farklı faktörler olması sebebiyle konut sahipleri kendilerine en uygun fiyat teklifleri için sigorta acentelerine başvurabilirler. DASK poliçeleri yıllık olarak düzenlenmekte ve her yıl poliçe dönemi sonunda yenilenmesi gerekmektedir. 

DASK Yenileme Nedir?

Evleri ve işyerlerini güvence altına alan DASK sigortasının her ev ve işyeri sahibi tarafından yaptırılması zorunludur. Her yıl yenilenmesi zorunlu olan DASK sigortasının yaptırılmaması durumunda dairenin elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri açtırılamamaktadır. Gayrimenkullerin kiraya verilebilmesi için DASK sigortasının yaptırılması gerekmektedir. DASK sigortasının yaptırılma sorumluluğu ev sahibine aittir. Ancak kiracı durumunda olan kişiler ev sahiplerinin adına DASK sigortası yaptırabilirler. Ancak deprem ve depremin neden olabileceği maddi zararlar, tapuda hak sahibi olarak gözüken kişiye verilmektedir. 

DASK sigortasının geçerlilik süresi 1 yıldır. 1 yılın sonunda ev ve işyeri sahiplerinin DASK poliçelerini yenilemeleri gerekmektedir. DASK yenileme işlemleri sigorta acentelerinden veya banka şubelerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. DASK yenileme online olarak Doğal Afet Sigortalar Kurumu üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. DASK sigortası online olarak e - devlet üzerinden de sorgulanabilmektedir. Poliçe başlangıç ve bitiş tarihleri online olarak öğrenilebilmektedir. 

DASK Yenileme Nasıl Yapılır?

DASK Yenileme Nasıl Yapılır?

DASK poliçesi ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen kişiler “DASK poliçe yenileme nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. DASK poliçe yenileme işleminin her poliçe bitiş döneminden hemen önce yapılması gerekmektedir. Yenileme işlemleri sigorta acenteleri ile banka şubelerinden yapılabilmektedir. İnternet bankacılığı üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre girişi ie veya en yakın banka şubesine gidilerek DASK yenileme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Online DASK yaptırma işlemi sonrasında mevcut DASK poliçesi e - devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. DASK sigortası için en uygun fiyat teklifleri de internet üzerinden alınabilmektedir. 

DASK Yenileme Ne Zaman Yapılır?

Sigorta acenteleri ve banka şubelerinden yapılabilen DASK sigortası yaptırmak için bazı belgelere ihtiyaç duyulmaktadır. Gerekli belgelerin temin edilmesinin ardından DASK başvurusu yapılabilmektedir. Mevcut poliçenin başlangıç ve bitiş tarihleri e - devlet sistemi üzerinden takip edilebilmektedir. Ancak DASK sigortasının geçerlilik süresi 1 yıldır. DASK sigortası ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen konut sahiplerinin yanıt aradıkları sorular arasında “DASK yenileme ne zaman yapılır?” yer almaktadır. DASK yenileme süresi sona ermeden önce poliçe yenileme işleminin yapılması gerekmektedir. DASK poliçe yenileme süresinin geçirilmemesi poliçe sahipleri açısından son derece avantajlıdır. DASK sigortasının şartları Doğal Afet Sigortalar Kurumu tarafından belirlenmektedir. Bu nedenle DASK primlerinde sigorta şirketlerine göre prim farklılığı görülmemektedir. Süresi sona eren DASK sigortasının en geç 30 gün içerisinde yenilenmesi durumunda %10 oranında indirim hakkı kazanılabilmektedir. 

DASK Yenileme Nereden Yapılır?

DASK sigortası yıllık olarak düzenlenen bir sigorta türüdür. 1 yıllık poliçe döneminin sonunda DASK sigorta yenileme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. DASK ile ilgili merak edilen sorulardan biri de “DASK yenileme nereden yapılır?” olmaktadır. DASK sigortası yenileme işlemleri sigorta acenteleri ve banka şubelerinden kolaylıkla yapılmaktadır. Online DASK sigortası yaptırmak için internet üzerinden fiyat teklifleri alınabilmektedir. DASK primlerinde sigorta şirketlerine göre prim farklılığı gerçekleşmemektedir.

 DASK poliçe yenileme online olarak bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden de yapılabilmektedir. Online DASK yenileme işlemleri için T.C kimlik numarası ile şifre bilgisi gerekmektedir. Doğal Afet Sigortalar Kurumunun resmi internet sitesi (DASK online işlemler) üzerinden DASK yenileme yapılabilmektedir. DASK yenileme e - devlet üzerinden yapılamamaktadır. Ancak poliçe sahipleri mevcut poliçeleri ile ilgili tüm bilgilere e - devlet uygulaması üzerinden ulaşabilmektedirler. Böylece poliçe başlangıç ve bitiş tarihleri takip edilebilmektedir. 

DASK Yenileme Zorunlu mu?

DASK Yenileme Zorunlu mu?

1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi Türkiye’nin yaşadığı en büyük depremlerden biri olarak kabul edilmektedir. Çok sayıda can ve mal kaybına yol açan büyük depremin ardından deprem sigortasının varlığı çok daha fazla önemli hale gelmiştir. Yıkıcı depremin ardından Doğal Afet Sigortalar Kurumu kurulmuştur. Deprem sigortası sağlayan ve deprem sigortasının yönetiminden sorumlu bir kamu kuruluşu olan Doğal Afet Sigortalar Kurumu, vatandaşlara Zorunlu Deprem Sigortası sunmaktadır. DASK sigortasının temel işlevi ise yıkıcı bir depremin ardından 1999 yılında yaşanan depremdeki can ve mal kaybınn benzerinin meydana gelmesinin önüne geçilebilmesini sağlamaktır.

Ev ve işyeri sahiplerinin yanıt aradıkları sorular arasında “DASK yenileme zorunlu mudur?” yer almaktadır. DASK sigortası Türkiye’de zorunlu olan sigorta türleri arasında bulunmaktadır. Ancak zorunlu olan bu sigortanın yaptırılmaması durumunda herhangi bir cezai yaptırım ile karşılaşılmamaktadır. Ancak DASK sigortası olmayan ev ve işyerlerinin elektrik, su, doğalgaz aboneliklerinin açılması mümkün olmamaktadır. DASK yaptırma sorumluluğu ev sahibinin sorumluluğundadır. Kiracılar yalnızca ev sahiplerinin adına DASK sigortası yaptırabilmekte ve her poliçe yenileme döneminde yenileme işlemlerini yapabilmektedirler. Kiracılar DASK primlerini kiradan düşebilmekte veya DASK primleri direkt ev sahipleri tarafından ödenebilmektedir. 

DASK Yenileme Numarası Nedir?

DASK yenileme işlemleri için DASK yenileme numarasına ihtiyaç duyulmaktadır. DASK yenileme numarası, Deprem Sigorta Fonu tarafından yapılan risk değerlendirmelerinde kullanılan numaraya denilmektedir. DASK yenileme numarası bir bina veya bölgenin deprem riskinin belirlenebilmesi için kullanılmaktadır. Bu numara Deprem Sigorta Fonu tarafından verilen bir belgedir. Sigorta şirketleri tarafından DASK yenileme numarası kullanılarak bina veya bölgenin deprem riski değerlendirilmektedir. Bu açıdan DASK primlerini belirleyen bir faktör olduğu söylenebilir. 

Sigorta şirketleri tarafından belirlenen DASK primleri, deprem riski doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. DASK yenileme numarasını öğrenmek isteyen kişiler ise “DASK yenileme numarası nereden öğrenilir?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. DASK yenileme numarasını bilmeyen kişiler ALO DASK 125 hattından T.C kimlik numarası veya adres bilgisi ile DASK yenileme numaralarını kolaylıkla öğrenebilirler. DASK yenileme numarası sorgulama işlemlerinin ardından DASK poliçe detaylı da görüntülenebilmektedir. 

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla DASK yaptırmak isterseniz teklifinize buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar kapalı