Trafik Sigortası

Zorunlu araç trafik sigortası fiyatlarını sorgulamak ve
hemen online teklif almak için başvurunuzu şimdi yapın!

Trafik sigortası teklifi almak için Trafik Teklif Rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz

Zorunlu Trafik Sigortası

En uygun fiyatlarla trafik sigortası yaptırmak için formu doldurun.

Trafik Sigortası

Trafik Sigorta için Neden Ethica Sigorta’yı Tercih Etmelisiniz?

Sigorta şirketleri arasında en uygun fiyatlar, hızlı geri dönüş ve müşteri odaklı hizmet için!

Trafik Sigortası Nedir?

Neleri Kapsar?

Araç maddi hasarlarını kapsar.

Kişi sağlık giderlerini kapsar.

Sakatlanma ve ölüm teminatlarını kapsar.

Teminat Limitleri

ARAÇ BAŞI
Maddi zararlar200.000 TL
Sağlık Giderleri1.800.000 TL
Sakatlanma ve Ölüm1.800.000 TL
KAZA BAŞI
Maddi zararlar400.000 TL
Sağlık Giderleri9.000.000 TL
Sakatlanma ve Ölüm9.000.000 TL
ARAÇ BAŞI
Maddi zararlar200.000 TL
Sağlık Giderleri1.800.000 TL
Sakatlanma ve Ölüm1.800.000 TL
KAZA BAŞI
Maddi zararlar400.000 TL
Sağlık Giderleri18.000.000 TL
Sakatlanma ve Ölüm18.000.000 TL
ARAÇ BAŞI
Maddi zararlar200.000 TL
Sağlık Giderleri1.800.000 TL
Sakatlanma ve Ölüm1.800.000 TL
KAZA BAŞI
Maddi zararlar400.000 TL
Sağlık Giderleri18.000.000 TL
Sakatlanma ve Ölüm18.000.000 TL

Ek Hizmetler

Asistans
Çekici

Hasar Sürecini Yönetmek Çok Kolay!

Hasar Sürecini Yönetmek Çok Kolay!
  1. 0850 888 09 09
    numaramızdan ihbarda bulunun

    Çağrı Merkezi’mizi arayarak hasarı bildiriminde bulunun.

  2. Acentenizle kolayca iletişime geçin

    Acentenizin iletişim bilgileri için tıklayın.

  3. Şeffaf dosya takibi süreci ile takip edin

    Başvuru dosyanızın süreçlerini şeffaf bir şekilde takip edebilime imkanına erişin.

  4. İhbarınız onaylandıktan sonra hızlıca ödemenizi alın

    Ethica Sigorta farkıyla ödemenizi hızlı ve kolayca alın.

Detaylı bilgi için;

Hasar Merkezine Git

Trafik sigortası, trafiğe çıkan bütün motorlu araçlar için yaptırılması zorunlu bir sigorta çeşididir. Devlet tarafından her türlü motorlu araçlar için gerekli kılınan bu sigorta türü, olası bir kaza sonucunda diğer araç ya da üçüncü şahıslara verilebilecek zararlar için sigorta sahibini güvence altına alır.

Trafik sigortası, karayolları motorlu araçları için mali sorumluluk sigortasıdır. Devlet tarafından zorunlu kılınan bu sigorta türü motosiklet, kamyonet, minibüs, otomobil, karavan, kamyon, traktör ve diğer motorlu karayolu taşıtları için düzenlenmiş bir poliçe türüdür. Araba sigortası bir sorumluluk sigortasıdır. Kusur oranına göre değerlendirilerek karşı tarafın ve üçüncü kişilerin maddi ve/veya bedeni yaşadığı hasar tamamen ya da kısmen karşılanır. Trafik sigortası araç sahibinin araca veya kendine verdiği zararı karşılamaz. Trafik sigortası kapsamında, ölümlü trafik kazası sonucunda manevi tazminat olarak ‘’destekten yoksun kalma tazminatı’’ hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ödenir. Yaralanmalı trafik kazasında ise sağlık giderleri ve kusur derecesine göre ise meydana gelen maddi zarar karşılanır.

Hazine müsteşarlığı tarafından trafik sigortası genel şartları, maddi ve manevi teminat sınırı ve tavsiye niteliğinde prim belirlenir ve yayımlanır. Ödenecek primler miktarında ise araç sigorta firmaları tavan prim tutarına kadar serbesttir.

Zorunlu trafik sigortasının genel şartları ve teminatları vardır. Trafik sigortasının teminatlarını şu şekildedir:

  1. Araç ve Kaza Başına Maddi Hasar Teminatı

    Trafik sigortasındaki araç ve kaza başına maddi hasar teminatı, olası bir kaza durumunda karşı tarafa verilen maddi zararı teminat altına alır. Eğer kazada siz kusurlu iseniz ve birden fazla araç zarar gördüyse, olay başı teminatı devreye girer.

  2. Kişi ve Kaza Başına Sağlık Giderleri Teminatı

    Üçüncü kişinin trafik kazası dolayısıyla bedenen eski haline dönmesini teminen protez organ bedelleri de dahil olmak üzere yapılan tüm tedavi giderlerini içeren teminattır. Kaza nedeniyle mağdurun tedavisine başlanmasından itibaren mağdurun sürekli sakatlık raporu alana kadar tedavi süresince ortaya çıkan bakıcı giderleri, tedaviyle ilgili diğer giderler ile trafik kazası nedeniyle çalışma gücünün kısmen veya tamamen azalmasına bağlı giderler sağlık gideri teminatı kapsamındadır.

  3. Kişi ve Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm Teminatı

    Olası bir kaza durumunda bir kişinin ölümüne sebep olmanız halinde; ölen kişinin defin masrafları ile ölen kişinin geride kalan yakınlarının tazminatını kapsar. Eğer kaza durumunda karşı taraf sakatlandı ise bu bir sakatlanma teminatı olarak adlandırılır. Olası bir sakatlanma teminatı ise karşı tarafın kaza sonucu kısmen ya da tamamen çalışamaz hale gelmesi sonucunda meydana gelecek zararları kapsar.

Trafik sigortası devlet tarafından her araç sahibine zorunlu tutulan bir sigorta türüdür. Araba alımı gerçekleştirecek sürücülerin en sık araştırdığı konu araba alışı için zorunlu sigorta nedir sorusudur.Trafik sigortasının 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre her yıl sigorta yenilenme zorunluluğu vardır ve ertelenemez. Polis kontrollerinde araçta bulunması şart olan belgelerden biri trafik sigortası poliçesidir. Sigorta sahibi Karayolları Trafik Kanunundaki tanım uyarınca işleten olarak tanımlanmaktadır. Türk hukukunda aracı işleten araç sahibi ya da aracı uzun süre kiralayan kişidir. İşleten adı trafik sigortası poliçesi üzerinde yer alır. Zorunlu tarifeye bağlı olan trafik sigortasının teminat sınırı ve tavan primi hazine müsteşarlığı tarafından belirlenir ve yayımlanır.

Trafik sigortası gerçekleşen bir kaza sonucunda karşı tarafa ve üçüncü kişilere hem maddi hem de bedeni olarak verilen hasarın bir kısmını ya da tamamını kusur oranına bağlı olarak karşılanması için devlet tarafından zorunlu tutulan bir sigorta çeşididir. Kaza sonucunda maddi hasar, sakatlanma, ölüm tazminatı ve sağlık giderleri kişilerin haklılık oranına ve poliçe limitlerine göre sigorta şirketi tarafından karşılanır. Kaza sonucunda sakat kalanlara iş göremezlik tazminatı ödenir.Trafik sigortası işletenin masraflarını karşılamaz. Trafik sigortası trafikteki yaşanabilecek risklere karşı güvence oluşturan bir sorumluluk sigortasıdır.

Trafik sigortası acenteleri, sigorta şirketleri ve sigorta hizmeti veren banka şubeleri aracılığı ile yapılır. Kaza anında meydana gelen hasarların karşılanması için her yıl yenilenerek ve tek seferde ödeme yapılarak yapılır. Zorunlu trafik sigortası alt, üst limitleri ve teminatları Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenir. Ödeme ve fiyat seçenekleri kurumlara göre farklılık gösterir. Trafik sigortası, araç alımının noter satışı gerçekleştikten sonra noter satış belgesi ile aracı kurumda yapılır. Trafik poliçesi için gerekli olan bilgiler T.C kimlik bilgileri, vergi numarası, doğum tarihi ve noter satış belgesidir.

Araç alımı gerçekleştikten sonra yasal sigorta süresi vardır. Trafik sigortasının ikinci el araç alımlarında ise 15 gün içerisinde yaptırılma zorunluluğu vardır. Araç satışının noter işlemleri tamamlandıktan sonra bu süre başlar. Sıfır araçlar için ise araç alındığı andan itibaren trafik sigortası yaptırılması zorunludur. Trafik sigortasını bir yıl dolduktan sonra hemen yenilemek yasal zorunluluktur. Trafik sigortası poliçesi olmadan trafiğe çıkmak yasaktır. Trafik sigortası bir gün geciktiğinde %5 oranında cezası vardır. Her 30 gün için ise %5 oranında ceza verilmektedir. Gecikme zammı %50 oranı ile sınırlıdır. %50 gecikme zammını geçen işletenin sigortasız araba cezası trafikten men edilmektir. Sigorta yaptırma trafik ehemmiyeti için önemli ve yasal olarak zorunludur.

Trafik sigortası, motorlu taşıt çeşitlerinden birinin karıştığı kaza sonucunda zarara uğrayan kişinin kusur oranına göre tazminat ödemesi yapar. Sigorta kapsamında araç ve kaza başına maddi hasar teminatı bulunur. Kazada birkaç araç hasar aldıysa, işleten kusurlu ise olay başı teminat devreye girer. Kaza sonucunda zarar gören karşı taraf ve üçüncü kişiler için kişi ve kaza başına sağlık giderleri teminatı vardır. Kazazedenin eski haline dönmesi için protez organ bedelleri de dahil olarak tedavi ve sağlık ücretleri karşılanmaktadır. Trafik kazası sebebiyle sağlık problemleri yaşayan kazazedelerin tedavi masrafları trafik sigortası aracılığı ile karşılanır.

Araba satın almayı düşünen ya da alacak sürücüler için araba sigortası ne kadar sorusunun cevabı önemlidir. Trafik Sigortası Fiyatları 2024 yılı gibi her yıl için devlet tarafından belirlenmektedir. Trafik sigortası yaptırmamanın cezası ise 436 TL’dir. Ceza 15 gün içerisinde ödendiğinde yüzde 25 indirim uygulanarak 327 TL’ye düşer. Eğer trafik sigortası yaptırılmaz ise indirime ek olarak trafikten men edilir ve otopark cezaları gibi cezalar da eklenir. Trafik sigortasının aylık olarak azami ve tavan prim tutarları belirlendikten sonra sigorta şirketleri üst limitten fazla fiyat belirleyemez fakat kampanya ve indirim yapabilir. Araç sigortası hesaplama işlemleri sigorta şirketlerinin sunduğu ücretsiz hizmetlerden biridir. Sürücü kendine en iyi araba sigortası seçeneklerine sigorta şirketleri aracılığı ile karar verebilir.

Trafik sigortası fiyatları 2024 yılı itibari ile güncellenmiştir. 1 Şubat 2024 tarihi itibariyle 1’den 7’ye kadar her basamak için uygulanacak olan azami prim tutarları belli oldu. Trafik sigortası hasarsızlık indirimleri basamaklara göre belirlenmektedir. İlk kez trafiğe çıkan sürücüler 4. basamak ile başlar. Sürücünün sigorta poliçesi maliyeti birinci basamağa yaklaştıkça artış gösterir. 7. basamak olan sürücülerin maliyeti azalır. İşleten 4. basamaktan 5. basamağa yükseldiğinde %10, 6. basamağa yükseldiğinde %22, yedinci basamağa yükseldiğinde %42 indirim uygulanır. En ucuz fiyat uzun yıllar kazasız araç sürüşü ile sağlanır. Sigortanın ilk yılında yaşanan bir kaza sonrasında sigorta ücreti %45 artar. Sigortalının iki sene üst üste yaşadığı hasar sonrasında sigorta ücreti %90 artar. Sürücü üç yıl boyunca her yılı hasarla kapattığında fiyat %135 oranında artış gösterir. İkinci araba sigorta fiyatları için, hasar kaydı bilgisi dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Yeni araç sigorta fiyatları daha uygundur. Alınan aracın kazaya karışıp karışmadığı araç sigorta prim miktarını etkiler. Kazaya karışmış aracın sigorta primi daha yüksek çıkar. Basamak sorgulama detaylarına plaka no aracılığıyla e-devlet üzerinden ulaşılabilmektedir.

Plaka no, T.C kimlik numarası, doğum tarihi bilgisi, e-mail adresi ve cep telefonu numarası ile trafik sigortası teklifi alınır. İlk olarak trafik sigortası teklifi almak için web sitesi üzerinden butonuna gidilir ve plaka no bilgisi girilir. Sonrasında çıkan ekranda yer alan T.C kimlik numarası, doğum tarihi bilgisi, e-mail adresi ve cep telefonu numarası bilgileri doldurulur. Cep telefonuna gelen onay kodu ile sms onayı gerçekleştirilir. İzinler onaylandıktan sonra diğer sayfaya geçilir. Aracın sigortası yenilenmek isteniyorsa ‘’mevcut araç’’, ikinci el satışı gerçekleşecek bir araca sigorta yaptırmak isteniyorsa ‘’noter satışlı araç’’ seçilir. ‘’Noter Satış Araç’’ seçeneği işaretlendiğinde araç ruhsat numarası bilgileri de doldurulur. Online sigorta teklifi al sonuçları ekranda görünür. Çağrı merkezini arayarak ya da web sitesi üzerinden iletişim bilgilerini bırakarak da en uygun trafik sigortası teklifi alınabilir.

Zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi e-devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözlem Merkezi (SBM) Sistemi Trafik Poliçe Sorgula ekranında plaka no bilgisi girilerek plakadan sigorta sorgulama yapılır. Sorgulama butonuna tıkladıktan sonra plaka numarasına sahip olan aracın tüm trafik poliçe ve hasar detay bilgileri sayfada görünür. Araç sigorta sorgulama işlemi ücretsizdir. E-Devlet üzerinden ek olarak trafik ile ilgili Egzos Gazı Emizyon Ölçümü Sorgulama, Sürücü Trafik Kazası Barkodlu Belge Sorgulaması, Poliçe Sorgulaması, Kasko Poliçe ve Hasar Bilgileri Sorgulaması yapılabilmektedir.

Araç sigorta çeşitleri trafik sigortası ve kaskodur. Kaza durumlarında kasko sigortası araç sahibini güvence altına alır, zorunlu trafik sigortası ise karşı tarafın maddi ve bedeni hasarlarını güvence altına alır. Trafik sigortasını yaptırmak ve her yıl yenilemek 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği zorunludur. Trafik sigortası olmayan araçlar trafiğe çıkamaz, çıktıklarında trafikten men edilir ve ceza alır. Kasko ise isteğe bağlı bir poliçe türüdür. Trafik sigortası ve Kasko birbirinden tamamen farklıdır. Trafik sigortası ödeme işlemleri yılda bir kere ve tek seferde yapılır. Trafik sigortası tavanını devlet belirler; Kasko fiyatları ise sürücüye, araç kullanım süresine, araç markasına, modeline, üretim yılına ve poliçe teminatlarına göre farklılık gösterir.


Bize Ulaşın
0850 888 09 09

Müşteri Hizmetleri hafta içi 08:30 – 17:00 arası hizmet vermektedir. Çalışma saatleri dışında sesli mesaj bırakabilirsiniz.

Trafik Sigortası İle İlgili Son Yazılarımız

Teklif
Al
ethica-cookie