2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Trafik Cezası Sorgulama, Plakadan Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Trafik Cezası Sorgulama

Trafik akışının güvenli olarak sağlanabilmesi için bazı trafik kuralları bulunmaktadır. Tüm araç sürücülerinin trafik kurallarına uymaları gerekmektedir. Trafik kurallarına uymayan araç sürücüleri çeşitli cezai yaptırımlar ile karşılaşmaktadırlar. Ancak sürücüler bazı durumlarda aldıkları trafik cezalarının farkında olamayabilmektedir. Trafik cezalarının ödeme gününün aksatılması durumunda ise gecikme faizi devreye girmektedir. Bu nedenle araç sürücülerinin düzenli aralıklarla trafik cezası sorgulama işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Araç ceza sorgulama işlemleri birçok farklı şekilde yapılabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesi, e - devlet sistemi ve Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi kullanılarak plakadan radar cezası sorgulama, kırmızı ışıkta geçme gibi cezalar öğrenilebilmektedir.  Bunun yanı sıra trafik ceza sorgulama işlemleri SMS ve internet bankacılığı kullanılarak da kolaylıkla öğrenilebilmektedir.

Trafik Cezası Sorgulama

Aracın borcunu sorgulamak isteyen kişiler “Trafik cezası sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Trafik cezası sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Trafik cezası sorgulama işlemleri e - devlet sistemi üzerinden ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi kullanılarak kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. Bunun yanı sıra SMS ve internet bankacılığı ile sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Trafik cezası ödeme işlemleri için de e - devlet sistemi üzerinden sorgulama yapıldıktan sonra gerekli yönlendirmelerin takip edilmesi yeterli olmaktadır. Plaka ile borç sorgulama işlemi için e - devlet sistemi kullanılacak ise, kişilerin e - devlet şifresine ihtiyaçları bulunmaktadır. E - devlet şifresi olmayan kişiler kendilerine en yakın PTT şubelerinden e - devlet şifresi temin edebilmektedirler.

Plakadan Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç sürücülerinin yanıt aradıkları soruların başında “Plakadan ceza sorgulama işlemi nasıl yapılır?” yer almaktadır. Sadece plakadan borç sorgulama işlemi için farklı yöntemler bulunmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden plaka trafik cezası sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden de plaka araç borç sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. E - devletten ceza ödeme ve ceza sorgulama işlemleri için T.C kimlik numarası ve e - devlet şifresi yeterli olmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden “Ceza Sorgulama” kısmına tıklanması gerekmektedir. Ardından “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” kısmına ve sayfa üzerinde yer alan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” bölümüne tıklanmaktadır. Açılan tablo üzerinden T.C kimlik numarası ve e - devlet şifre girişi yapılarak sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Sayfadan “E - Hizmetler” ve “Tüzel Kişi Hizmeti” sekmelerine tıklanması gereklidir. Liste üzerinden “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi) başlığı seçilerek plaka araç borç sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra araç plakasına yazılan ceza sorgulama işlemi için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi de kullanılabilmektedir. İnternet üzerinden GİB’in İnteraktif Vergi Dairesinden ana sayfaya giriş yapılmasının ardından ana sayfada yer alan “MTV ve Trafik Para Cezası” kısmına tıklanması gerekmektedir. Açılan pencereye T.C kimlik numarası ve plaka numarası ile ekranda bulunana güvenlik kodu girişi girilmektedir. Gerekli bilgilerin girişlerinin yapılması sonucunda plakadan ceza öğrenme işlemi kolaylıkla yapılabilmektedir. Trafik cezası sorgulama tüzel kişi veya gerçek kişi adına gerçekleştirilebilmektedir.

Plakaya Yazılan Ceza Nasıl Ödenir?

Plakaya Yazılan Ceza Nasıl Ödenir?

Plaka ile ceza sorgulama işlemlerinin ardından mevcut olan ceza, çeşitli yöntemler ile ödenebilmektedir. Plakadan trafik cezası sorgulama ve plakadan trafik cezası ödeme ve için e - devlet sistemi kullanılabilmektedir. E - devlet sisteminin yanı sıra Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden de yapılabilmektedir. Plakaya yazılan ceza ödeme işlemleri için anlaşmalı bankaların internet bankacılıklarından da faydalanılabilmektedir. Trafik cezası ödeme işlemleri online olarak ödenebilmektedir. Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, İş Bankası, Vakıt Katılım Bankası, Akbank, Garanti BBVA ve Halk Bankası aracılığı ile online olarak trafik ceza ödeme işlemi yapılabildiği gibi PTT şubelerinden de ödeme işlemi nakit olarak yapılabilmektedir.

Plakaya Yazılan Ceza Nereden Ödenir?

Plakaya Yazılan Ceza Nereden Ödenir?

Plaka ceza sorgulama işlemlerin sonucunda mevcut olan borç, farklı yöntemler ile ödenebilmektedir. E - devlet trafik cezası ödeme işlemleri online olarak yapılabilmektedir. E - devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra sorgulama işlemi yapılmasının ardından gerekli yönlendirmeler takip edilerek ceza ödenebilmektedir. Trafik cezalarını nakit olarak ödemek isteyen kişiler ise kendilerine en yakın PTT şubesine giderek, trafik cezalarını ödeyebilmektedirler. PTT şubesindeki görevliye plaka ve T.C kimlik numarası bilgilerinin verilmesi yeterli olmaktadır. Bunun yanı sıra bulunulan il veya ilçede yer alan vergi dairesine başvurularak da ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama

E - devlet ceza sorgulama ile araç trafik cezalarının bilgilerine ulaşılabilmektedir. E - devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e - devlet şifresi ile giriş yapılmasının ardından “E- Hizmetler” butonuna tıklanması gerekmektedir. Açılan listeden “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama” başlığının seçilmesinin ardından araç plakasına son bir yıl içerisinde yazılan tüm trafik cezaları görüntülenebilmektedir. T.C ile ceza sorgulama işlemi sonrasında araç sahibinin adına yazılı olan trafik cezası bulunmakta ise, yönlendirmeler takip edilerek ödeme işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Trafik cezası ödemeleri online olarak yapılabildiği gibi anlaşmalı bankalardan ve PTT şubelerinden nakit olarak da ödenebilmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı Sitesinden Trafik Cezası Sorgulama

Ceza sorgulama işlemlerini yapmak isteyen kişiler “Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden trafik cezası sorgulama nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Araç plaka borç sorgulama işlemleri için Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden yararlanılabilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sitesine giriş yapılmasının ardından “MTV ve Trafik Para Cezası” başlığına tıklanması gerekmektedir. Bu başlık ana sayfada yer almaktadır. Açılan pencereye T.C kimlik numarası, plaka numarası ve güvenlik kodunun girilmesi gerekmektedir. Araç plakası yenileme işlemi yaptıran kişiler ise yeni plaka numaraları ile trafik cezalarını görüntüleyebilmektedirler. Söz konusu işlem sayesinde trafik cezasının olup olmadığının bilgisi alınabilmektedir.

İnternet Bankacılığı Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezalarını sorgulamak isteyen kişilerin yanıt aradıkları sorular arasında “İnternet bankacılığı üzerinden trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır?” yer almaktadır. Trafik cezası sorgulama işlemleri için e - devlet uygulamasından yararlanılabileceği gibi aynı zamanda internet bankacılığı da kullanılabilmektedir. Trafik borcu sorgulama işlemleri internet bankacılığı üzerinden de yapılabilmektedir. Kredi kartına sahip olunan bankanın internet sitesi üzerinden ya da internet bankacılığı üzerinden sisteme giriş yapıldıktan sonra “ödeme” sekmesine tıklanması gerekmektedir. Sisteme giriş şifre ile kolaylıkla yapılabilmektedir. Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Bankası, İş Bankası, Akbank, Garanti BBVA gibi bankaların internet bankacılıkları ile ceza sorgulama ve ödeme işlemleri yapılabilmektedir.

SMS ile Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için olan yöntemlerden biri de SMS’tir. Trafik cezası öğrenme işlemi SMS ile kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir. SMS ile trafik borç sorgulama işlemi için aracın plakası, tescil tarihi ve T.C kimlik numarası bilgilerinin 1189’a kısa mesaj ile gönderilmesi gerekmektedir. Mesajın gönderilmesinin ardından plakaya yazılan cezaların bilgisi cep telefonlarına yine kısa mesaj olarak gelmektedir. Cezanın son ödeme tarihi gibi trafik cezası detay sorgulama işlemleri için ise “TCP AYRINTI” yazılarak kısa mesaj atılması gerekmektedir.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla Trafik Sigortası teklifi almak isterseniz, teklifinize buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar kapalı