2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Trafik Kazası Tazminat Hesaplama 2024

Trafik Kazası Tazminat Hesaplama 2023

Trafik kazalarında maddi hasar, yaralanma veya can kaybı gibi durumlar ile karşılaşılabilmektedir. Trafik kazası sigorta tazminat hesaplaması; destekten mahrum kalma, hasarlı araç tazminatı ve ölüm tazminatına ilişkin hesaplamaları kapsamaktadır. Sigorta poliçelerinde sunulan teminatlara göre zarar gören kişilere veya yakınlarına sigorta ödemesi gerçekleştirilmektedir. Maluliyet tazminat hesaplaması veya cismani zarar tazminat hesaplamasında kusur oranı dikkate alınmaktadır. Meydana gelen trafik kazası sonucunda kazaya neden olan kişinin sigortasından trafik kazası manevi tazminat da talep edilebilmektedir.

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

Kullanıcılar tarafından “Trafik kazası tazminat hesaplama nasıl yapılır?” sorusu en çok yanıt aranan sorular arasında bulunmaktadır. Trafik kazası sigorta tazminatı; maluliyete uğrayan kişinin maluliyet oranı, kazadaki kusur oranı ile yaşı ve aylık geliri dikkate alınarak ödenmektedir. Kazalarda tazminat hesaplaması yapılırken trafik kazasında maluliyete uğrayan kişinin kusur oranı maaştan düşülmekte ve elde edilen tutar maluliyet oranı ile çarpılmaktadır. Trafik kazası tazminatı hesaplanırken trafik kazası tazminat hesaplama tablosu göz önünde bulundurulmaktadır.

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tazminat Hesaplama

Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tazminat Hesaplama

Trafik kazaları sonucunda maddi hasarlar meydana gelebilmektedir. Maddi hasarlı kazada tazminat hesaplama işleminin nasıl yapıldığı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Trafik kazası tazminatı hesaplamalarında belirli faktörler dikkate alınmaktadır. Kaza sonrasında maluliyete uğrayan kişinin maluliyet oranı, kusur oranı ve maaşı baz alınarak hesaplama yapılmaktadır. Yaralanmalı kazalarda tazminat ve ölümlü kazada tazminat hesaplama işleminde de farklı faktörler dikkate alınmaktadır.

Tek Taraflı Trafik Kazası Tazminat Hesaplama

Kullanıcıların merak ettikleri sorular arasında “Tek taraflı trafik kazasında tazminat hesaplama nasıl yapılır?” sorusu yer almaktadır. Tek taraflı trafik kazalarında araç içerisinde yolcu olarak yer alan ve kaza sonucunda yaralanan kişiler sigortadan tazminat talep etme hakkına sahip olmaktadırlar. Tek taraflı trafik kazası tazminat ödemesi yapılırken araç sürücüsünün kusuru dikkate alınmamaktadır. Zarar gören kişiler sigortadan tazminat ödemesi talep edebilmektedirler.

Kırıklı Trafik Kazası Tazminat Hesaplama

Tazminat tutarları ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılar “Trafik kazası kırık tazminat ne kadar?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Sigortalı olan aracın kazası nedeniyle yolcuların ya da araç sürücüsünün herhangi bir uzvunun kırılması durumunda tazminat hesaplaması yapılmaktadır. Kırıklı trafik kazası tazminat hesaplaması yapılırken; kazadaki haklılık oranı, herhangi bir uzvunda kırık meydana gelen kişinin maaşı, kaza tarihi ve poliçe üzerindeki düzenlemeler göz önünde bulundurulmaktadır.

Yaralanmalı Trafik Kazası Tazminat Hesaplama

Kaza tazminatı hesaplaması ile ilgili araştırma yapan kişiler “Yaralanmalı trafik kazası tazminat hesaplama nasıl yapılır?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Yaralamalı trafik kazası tazminatı, trafik kazasında yalnızca kısmi kusurlu olan ve yaralanan kişinin kaybının karşılanabilmesi amacıyla ödenmektedir. Yaralanmalı trafik kazası tazminatı hesaplanırken; mağdurun yaşı, doğum yılı, maaşı, kaza sonrasında meydana gelen sakatlık oranı ve kazadaki haklılık payı dikkate alınmaktadır. Yaralamalı trafik kazası sigorta ödemesi belirli bir limit dahilinde ödenmektedir. Yaralamalı trafik kazasının ardından tazminatın alınabilmesi için kaza sonrasında gerekli işlemlerin tamamlanması gerekmektedir.

Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Hesaplama

Trafik kazasında sigortadan para alma ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişiler “Ölümlü trafik kazası tazminat hesaplama nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Kazada kusurlu olmayan ve vefat eden kişinin destekten mahrum kalan yakınlarına kaza sonrası tazminat ödenmektedir. Ölümlü kazada sigorta ödemesi hesaplanırken kişinin yaşı, doğum yılı, kazadaki haklılık oranı, maaşı ile pasif çalışma yılı göz önünde bulundurulmaktadır.

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Alınır?

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Alınır?

Trafik kazası sonrasında tazminat ödemesi alınabilmesi için belirli prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Trafik kazası tazminat ödemesi talep eden kişilerin sigorta şirketlerine zamanında başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Zamanında yapılan başvuruların yapılması ve gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi ile en kısa süre içerisinde sigorta şirketinden tazminat ödemesi alınabilmektedir. Trafik kazası tazminat alanlar, sigorta şirketinin ödeme yapmaması durumunda sigorta şirketine dava açabilmektedirler.

Trafik Kazası Tazminat Davasına Hangi Mahkeme Bakar?

Ölümlü kazada tazminat veya yaralanmalı kazada tazminat hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler “Trafik kazası tazminat davasına hangi mahkeme bakar?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Trafik kazalarında tazminat davasına Asliye Hukuk Mahkemesi bakmaktadır. Kaza yapan aracın yük veya yolcu taşıması durumunda ise tazminat davası ile Ticaret Mahkemesi ilgilenmektedir. Trafik kazalarında tazminat davası genellikle 1 - 3 yıl sürmektedir.

Trafik Kazası Tazminat Davası Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Trafik kazası sonrası tazminat talep etmek isteyen kişilerin merak ettikleri sorular arasında tazminat davalarının ne kadar sürede sonuçlanacağı yer almaktadır. Trafik kazalarında tazminat davaları genellikle 1 - 3 yıl arasında sonuçlanmaktadır. Trafik kazası tazminat davasının sonuçlanması gerçekleşen trafik kazasına ilişkin farklı etmenlerin bulunmasına göre 4 yıl kadar sürebilmektedir. Bunun yanı sıra mahkeme yoğunluğuna bağlı olarak da süre uzayabilmektedir.

Trafik Kazası Tazminatı Zaman Aşımı

Kaza sonrası sigortadan para alma konusu ile ilgili “zaman aşımı” önem taşımaktadır. Trafik kazalarında tazminat, zarar gören kişinin zararı öğrenmesinden itibaren 2 yıl sonraya kadar zaman aşımına uğramaktadır. Bunun yanı sıra trafik kazasının gerçekleştiği günden başlayarak 10 yıl sonra zaman aşımına uğramaktadır. Davalara Asliye Hukuk Mahkemesi veya Ticaret Mahkemesi bakmaktadır.

Trafik Kazası Sigorta Tazminatı

Meydana gelen trafik kazalarının sonrasında maddi hasar, yaralanma veya ölüm gibi durumlar oluşabilmektedir. Trafik kazalarında kusur oranına göre tazminat ödemesi yapılmaktadır. Yaralanmalı trafik kazası sigorta ödemesi sigorta şirketi tarafından gerçekleştirilmektedir. Yaralanmalı trafik kazası tazminatı ödemesinde kişinin bedensel zararları dikkate alınmaktadır. Ölümlü kazalarda sigorta ödemesinde ise vefat eden kişinin yakınlarına ödeme yapılmaktadır.

Trafik Kazası Manevi Tazminat

Kazanın yaralanma ya da can kaybı ile sonuçlanmasına bağlı olarak manevi tazminat talep hakkı değişebilmektedir. Yaralanmalı trafik kazalarında ruhsal bütünlüğü zarar gören kişinin manevi tazminat talep etme hakkı bulunmaktadır. Kişinin kaza sonucunda ağır bedensel hasar alması durumunda ise yaralanan kişinin yakınları manevi tazminat davası açabilmektedirler. Ölüm ile sonuçlanan trafik kazalarında kişinin vefatı ile anne, baba, eş veya çocuklar tarafından manevi tazminat talep edilebilmektedir.

Uzuv Kaybı Tazminat Hesaplama

Yaralanma ile sonuçlanan kazalarda uzuv kayıpları ile sıklıkla karşılaşılabilmektedir. Uzuv kaybı yaşayan kişi, hem maddi hem de manevi açıdan çalışamayacak duruma gelmektedir. Bu nedenle yaşanan kaza sonucunda uzuv kaybına uğrayan kişinin tazminat talep etme hakkı mevcuttur. Trafik kazası sonrasında epikriz raporu ile birlikte karşı tarafın sigorta şirketine maddi tazminat davası açılabilmektedir. Parmak, bacak, kol, göz ve kulak gibi uzuvların kopması durumlarında sigorta şirketlerinden tazminat alınabilmektedir.

Ölümlü Kazalarda Trafik Sigortası Ne Kadar Öder?

Zorunlu trafik sigortası, olası bir ölümlü trafik kazasında vefat eden kişinin destekten mahrum kalan yakınlarına ödeme yapmaktadır. Ölümlü trafik kazası tazminatı 2024 yılı itibariyle kişi başına 1.800.000 TL’ye yükseltilmiştir. Aynı zamanda ölümlü trafik kazası sonrasında vefat eden kişinin yakınları, yaşadıkları acı ve üzüntü sebebiyle manevi tazminat davası açma hakkına sahiptirler. Ölümlü trafik kazasında manevi tazminat miktarı ise hakim tarafından belirlenmektedir. Manevi tazminat hesaplama 2024 yılı için trafik kazasının gerçekleşme şekli ile zarar gören kişinin kusuru dikkate alınarak hesaplanmaktadır. Ancak tek taraflı ölümlü trafik kazası tazminatı talep eden kişilerin sigortadan tazminat talep etme hakları bulunmamaktadır.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla Trafik Sigortası teklifi almak isterseniz, teklifinize buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar kapalı