2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Yol Yardım Hizmeti Nedir? Yol Yardım Hizmetleri Neleri Kapsar?

Yol Yardım Hizmeti Nedir? Yol Yardım Hizmetleri Neleri Kapsar?

 

Araç sahiplerinin yolculukları sırasında karşılaşabilecekleri olası sorunlara karşı güvence niteliğinde olan yol yardım hizmetleri, kişilere büyük avantajlar sunmaktadır. Araç sahibinin karıştığı kaza, araçta meydana gelen arıza, anahtar kaybedilmesi gibi durumlarda yol yardım hizmetlerinden gerekli destek sağlanabilmektedir. Acil yol yardım hizmeti ile kişilerin mevcut problemleri çözülmektedir. Zorunlu trafik sigortalarında genellikle bulunmayan yol yardım hizmetleri, kasko sigortasının kapsamı durumundadır. Motosiklet yol yardım oto yol yardım hizmetleri sayesinde problemli araca en kısa sürede ulaşılmaktadır. 

Yol Yardım Hizmeti Nedir?

Araç sahipleri uzun yolculuklara çıkmadan önce ve kış aylarında araçlarının bakım işlemlerini yapmaktadırlar. Ancak bu bakımlar kimi durumlarda yeterli gelmeyebilmektedir. Bazı durumlarda araçlarda beklenmedik arızalar meydana gelebilmekte ve araç sahipleri çeşitli sıkıntılar yaşayabilmektedirler. Bu durumlarda yol yardım hizmetleri devreye girmektedir. Araç sahipleri, araçlarında meydana gelen çeşitli sorunlar nedeni ile yolda kaldıklarında yol yardım hizmetleri alabilmektedirler. Söz konusu yol yardım hizmeti sayesinde ekipler, aracın arızalandığı konuma ulaşım sağlamakta ve mevcut sorunun en kısa süre içerisinde çözümlenmesini sağlamaktadırlar. Araç sahipleri yol yardım hizmetlerinden haftanın tüm günleri 24 saat boyunca faydalanabilmektedirler. 

Yol Yardım Hizmetleri Neleri Kapsar?

Araç sahiplerine oldukça sıkıntı yaşatan ve yolda kalmalarına sebep olan araç arızaları herhangi bir zamanda oluşabilmektedir. Araç sahiplerini bu sıkıntılı durumdan kurtarmak amacı ile çalışan yol yardım hizmetleri 7/24 alınabilmektedir. Araç sahipleri, yolda araçları ile yaşayabilecekleri çeşitli sorunlarda yol yardım hizmetlerinin hangi durumları kapsadığını merak etmektedirler. Yol yardım hizmetlerinin kapsamına giren teminatlar arasında araç sahibinin kaza yaptığı durumlar ve araçta meydana gelen çeşitli arızalar bulunmaktadır. Eğer aracın yakıtı bitmiş ve araç sahibi yolda kalmış ise, yol yardım hizmetleri tarafından görevlendirilen ekip tarafından araca yakıt temin edilmektedir. Patlayan lastikler ve lastiklerde meydana gelen sıkıntılar da yol yardım hizmetleri teminatları kapsamında yer almaktadır. Araç lastiğinin patladığı durumlarda, sigorta şirketi lastik değişimi yapmakta ve sorunu çözmektedir. Yol yardım hizmetlerinin kapsamına giren diğer durum ise araç anahtarının araç sahibi tarafından kaybedildiği durumlardır. Araç anahtarının kaybolması durumunda, yol yardım hizmetleri tarafından çilingir hizmeti sağlanmaktadır. Yol yardım hizmetleri, araç sahiplerine büyük bir güvence sunmaktadır. 

Yol Yardım Hizmetleri Hangi Durumlarda Kullanılamaz?

Araç sigortalarında sunulan en önemli hizmetlerden biri olan yol yardım hizmetleri belirli durumlarda kullanılamamaktadır. Söz konusu durumlarda araç sahipleri bağlı oldukları sigorta şirketlerinden herhangi bir hizmet talep edememektedirler. Yol yardım hizmetine ihtiyaç duyan araç sahipleri, yol yardım fiyatları ile köprü ve otoyol gibi ücretleri kendileri ödemek durumundadırlar. Yol yardım sigortasının kullanılamadığı durumlar ise şu şekilde belirtilebilir:

        • Araç sahiplerinin kendi kendisini yaraladığı durumlar
        • Araç sahiplerinin üçüncü kişiler ile yaşadığı kavgalar
        • Araç sahiplerinin uyuşturucu ve ilaç etkisinde olduğu durumlar
        • Araç sahibinin sürekli olarak aynı kazayı yaptığı durumlar
        • Hep aynı şekilde arızalanan araçlar

Kasko Yol Yardım Teminatı

Kasko yol yardım teminatları genel olarak aracı çekme ve araç kurtarma teminatlarını kapsamaktadır. Kasko yol yardım teminatı kapsamında aracın karıştığı herhangi bir kaza, araçta meydana gelen herhangi bir arıza ve yolda kalmasına neden olabilecek herhangi bir durumda araç, çekici yardımı ile en yakın konumda olan servise götürülmektedir. Araç yakıtının bittiği durumlarda, sigorta yol yardımı hizmeti ile en yakın benzin istasyonuna ulaşım sağlanmakta ve yakıt temini yapılmaktadır. Araç lastiğinin patlaması durumunda ise, ekip tarafından lastik değişimi yapılmaktadır. Araç sahibinin, araç anahtarını kaybettiği veya aracın açma kapama sistemi ile ilgili karşılaştığı durumlarda da yol yardım hizmetleri kapsamında çilingir desteği sunulmaktadır. Sigorta yol yardımı hizmetlerinden 7/24 faydalanılabilmektedir.

Trafik Sigortası Yol Yardım Teminatı

Araç sahipleri için zorunlu bir sigorta olan zorunlu trafik sigortası, herhangi bir kaza durumunda araçta oluşan hasarları ve karşı tarafta oluşan hasarları güvence altına almaktadır. Trafik sigortasının kapsamı sigorta şirketlerine göre farklılık göstermemektedir. Trafik sigortası kapsamı genel şartlar ile belirtilmektedir. Ancak standart trafik sigortası içerisinde yol yardım hizmetleri bulunmamaktadır. Bazı sigorta şirketleri ek teminat ile sigorta poliçelerine yol yardım hizmetlerini ekleyebilmektedirler. 

Yol Yardım Hizmeti Nasıl Alınır?

Araç sahiplerini büyük problemlerden kurtaran yol yardım hizmetleri haftanın tüm günleri her saatte alınabilmektedir. Çok sayıda araç sahibi yol yardım hizmetlerinin nasıl alındığına yanıt aramaktadırlar. Araç sahipleri yol yardım hizmetlerinden yararlanabilmek için kasko sigorta şirketinin müşteri hizmetlerini arayabilmektedirler. Müşteri hizmetlerindeki görevli araç ile ilgili kayıt açılmasını sağlamaktadır. Kaydın açılmasının ardından ise, sigorta şirketi tarafından görevlendirilen ekip en kısa süre içerisinde aracın bulunduğu konuma gelmekte ve yaşanan sorunu çözmektedirler. 

Sigortası olmayan araç sahipleri, internet üzerinden bulundukları şehrin yol yardım hizmetlerine ulaşabilmektedirler. Bu hizmet ücret dahilinde gerçekleştirilmektedir. Ancak çekici yol yardım hizmetinden araç sahipleri kaskoları dahilinde ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler. Bu nedenle araç sahiplerinin kasko sigortalarında yol yardım teminatının bulunması son derece önem taşımakta ve araç sahiplerinin yolculukları süresince kendilerini maddi ve manevi açıdan güvende hissetmelerini sağlamaktadır. 

Yılda Kaç Kez Yol Yardımı Alınabilir?

Araç sahiplerinin trafik veya kasko sigortalarında ek teminat olarak yol yardım hizmeti bulunmakta ise, herhangi bir hasar durumunda aracın en yakın konumda bulunan servise götürülmesi için oto çekici hizmeti alınabilmektedir. Yol yardım hizmeti limitleri sigorta şirketlerine göre değişmektedir. Poliçe dönemi içerisinde belirli limitler doğrultusunda aracın arızalanması veya herhangi bir kazaya karışması durumunda hizmet alınabilmektedir. Araç çekici hizmetinin limitleri sigorta şirketlerine göre farklılık gösterse de 1 yıl içerisinde belirli sayıda hak mevcuttur. Sigorta poliçesi kapsamında limitin aşıldığı durumlarda, yol yardım hizmetlerinde ekstra ücret ödemek gerekebilmektedir. Bunun yanı sıra otoyollar ve köprülerin ücretleri de çekici hizmetine dahil edilebilmektedir. Her sigorta şirketi yol yardım limitini belirli standartlara göre belirlemektedir. Araç sahipleri ek primler ile bu limitleri arttırabilmekte ve alabilecekleri yol yardım hizmetlerini arttırabilmektedirler. 

Trafik Sigortasında Çekici Hizmeti Var mı?

Araç sahiplerinin yaptırmalarının zorunlu olduğu trafik sigortaları kapsamında çekici hizmetleri de bulunmaktadır. Sigorta şirketleri tarafından hazırlanan sigorta poliçesi kapsamında olan yol yardım paketinde çekici hizmetinin yanında farklı servis hizmetleri de yer almaktadır. Araç lastiğinin patladığı durumlar, akü bitmesi ve yakıt bitmesi gibi olumsuz durumlar trafik sigortası tarafından karşılanmaktadır. Kimi sigorta şirketleri araç sahiplerine daha avantajlı fiyatlar sunabilmek için trafik sigortasına çekici hizmetini ilave etmemektedir. Bu nedenle araç sahiplerinin trafik sigortalarında çekici hizmeti olup olmadığını sigorta acentelerinden öğrenmeleri faydalı olmaktadır. 

Trafik Sigortasında Yol Yardım Hizmetini Kapsıyor mu?

Araç sahiplerinin yanıt aradıkları sorulardan biri “Trafik sigortasında yol yardımı var mı?” olmaktadır. Tüm araç sahipleri için zorunlu bir sigorta türü olan trafik sigortası, yaptırılmadığı takdirde cezası bulunan bir sigorta ürünüdür. Trafik sigortaları, herhangi bir kaza durumunda aracın karşı taraftaki araç veya araçlarda yol açtığı hasarlara karşı güvence sunmaktadır. Trafik sigortasının kapsamı genel şartlar ile belirlenmiştir. Tüm sigorta şirketlerinde trafik sigortasının kapsamı aynıdır. Ancak standart trafik sigortası teminatları içerisinde yol yardım hizmetleri yer almamaktadır. Trafik sigortalarına ek olarak yol yardım teminatları eklenebilmektedir.

Yorumlar kapalı