2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Anlaşmalı ve Anlaşmasız Servis Nedir? Anlaşmalı Ve Anlaşmasız Servis Arasındaki Fark Nedir?

Anlaşmalı ve Anlaşmasız Servis Nedir? Anlaşmalı Ve Anlaşmasız Servis Arasındaki Fark Nedir?

 

Herhangi bir olası kaza durumunda hasar alan araçlar, kasko sigortasının kapsamına girmektedir. Sigortalı kişiler, kasko anlaşmalı servislerde hasar onarım işlemlerini herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirebilmektedirler. Araç sahipleri hasar durumunda, araçlarını anlaşmalı servis veya anlaşmasız servise götürebilmektedirler. Sigorta anlaşmalı servislerde, sigortalı kişiler süreci takip etmek zorunda kalmamaktadırlar. Anlaşmasız servislerde ise süreci takip etmek ve sigorta şirketini bilgilendirmek, sigortalı kişinin sorumluluğundadır. 

Anlaşmalı ve Anlaşmasız Servis Nedir?

Sigorta şirketleri, kasko sigortası veya trafik sigortası gibi araç sigortaları kapsamında araçlarda meydana gelen hasarların giderilmesi konusunda sigortalı kişilere kolaylık sağlamak ve hızlı sonuçlara ulaşmak için özel servisler ile bazı anlaşmalar yapmaktadırlar. Bu servisler ise “anlaşmalı servisler” olarak adlandırılmaktadır. Anlaşmalı servisler olarak adlandırılan servisler, herhangi bir olası kaza durumunda araç sahiplerinin hasar işlemleri ile uğraşmasının önüne geçmektedirler. Böylece herhangi bir aksilik çıkmadan söz konusu hasarları en kısa yoldan gidermektedirler. Anlaşmalı servislerde, kasko kapsamında bulunan hasarlar ile ilgili herhangi bir ödeme işlemine gerek kalmamaktadır. Aracın gerekli onarımının yapılmasının ardından teslim alma formu imzalanarak araçlar alınabilmektedir. 

Anlaşmalı Servis Nedir?

Anlaşmalı servis, sigortalı kişi ve servis yanında sigorta şirketleri ile de gerekli iletişimin sorunsuz olarak ilerlemesi ile onarım işlemlerinin hızlı bir biçimde tamamlanması amacı ile hizmet sunan işletmelere denilmektedir. Farklı model veya marka gruplarında yer alan araçlara uygun hizmet olanakları sunan anlaşmalı servisler, aracın onarım süresince sigortalı araç sahibini herhangi bir sıkıntıya sokmadan gerekli işlemlerin tamamlanmasını sağlamaktadır. Anlaşmalı servisler sigorta şirketleri ile bilgi alışverişi yapmakta ve devamlı olarak iletişim halinde kalarak, işlemlerin tamamlanmasının ardından, gerekli ödemeler de sigorta şirketleri tarafından gerçekleştirilmekte ve süreç tamamlanmaktadır. 

Sigortalı olan araç sahipleri hasar durumunun ardından araçlarını anlaşmalı servislere götürdüklerinde yapılması gereken tek şey teslim belgesinin imzalanması olmaktadır. Bunun ardından sigortalı kişinin herhangi bir ücret ödemesi veya işlem yapması gerekmemektedir. Sigortalı kişiye bu açıdan son derece avantaj sağlamakta ve işlemlerin kısa sürede sonuçlanmasını sağlamaktadır. Anlaşmalı servislerde, sigortalı olan kişinin ihtiyacı olan bütün bakım ve onarım hizmetleri ücretsiz olarak yapılmaktadır. Eksperlerin yapacakları inceleme sonrasında hazırlamış oldukları rapora göre yapılan tüm işlemler, anlaşmalı servislerde takip edilmektedir. Sigortalı kişi bu süreçlerden haberdar edilmektedir. Dosyanın takibi ve gerekli belgelere ulaşım konusunda sigortalı kişiler herhangi bir aksilik ile karşılaşmamaktadırlar. Zaman kaybı da yaşanmamaktadır. 

Anlaşmalı Servislerin Avantajları

Anlaşmalı servislerden alınan hizmetler, kasko sigortası kapsamında sunulan avantajlar olarak yer almaktadır. Anlaşmalı servislerin sunmuş oldukları hizmetler, sigortalı kişilere herhangi bir kaza durumunda son derece avantaj sağlamaktadır. Sigorta şirketlerinin her marka ve her model araç için hizmet sunan anlaşmalı servisleri ile onarım ve bakım çalışmaları son derece pratik ve hızlı olarak gerçekleştirilebilmektedir. Herhangi bir olası kaza durumunun ardından oluşan hasarın karşılanması için anlaşmalı servislerden hizmet alınması durumunda, sigortalı olan kişiler herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmadan bakım ve onarım işlemlerini gerçekleştirebilmekte ve araçlarını geri alabilmektedirler. Anlaşmalı servislerin sigortalı kişilere sundukları avantajlar şu şekilde belirtilebilir:

        • Araçların ihtiyaç duydukları tamir işlemleri hızlı bir biçimde tamamlanmaktadır.
        • Sigortalı olan kişinin zaman kaybı yaşaması önlenmektedir.
        • Araçlar güvenli ve kaliteli servislerde tamir edilmektedir.
        • Araç tamiri için gerekli olan işlemler anlaşmalı servislerde bir imza ile halledilebilmektedir.
        • Sigortalı kişi tarafından herhangi bir ücret ödemesi yapılmadan bakım ve onarım çalışmaları yapılabilmektedir.
        • İşlemler sırasında herhangi bir problem yaşanmamaktadır. Yaşandığı takdirde ise, kontrol altına kolaylıkla alınmaktadır.
        • Sigortalı kişi, belge toplama, ücret ödeme ve süreci takip etme gibi işlemlerden muaf olmaktadır.
        • Araçların hasar durumları hakkında verilen bilgiler eksiksiz olarak alınabilmektedir. 

Anlaşmasız Servis Nedir?

Sigorta şirketleri, bazı teknik servisler ile araç kaskosu kapsamında meydana gelen hasarların karşılanması konusunda anlaşma sağlamaktadırlar. Sigorta şirketlerinin anlaşmalı oldukları teknik servisler birbirlerinden farklı olmaktadır. Sigorta şirketleri ile meydana gelen hasar sonrasında gerekli işlemleri tamamlama konusunda iletişim kuran ve tüm süreci yöneten servisler, sigortalı kişiler için büyük kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle sigortalı kişilerin, bağlı bulundukları sigorta şirketleri ile anlaşmalarının bulunduğu anlaşmalı servisleri tercih etmeleri büyük önem taşımaktadır. Anlaşmasız servislerde yapılan bakım ve onarım hizmetleri alınırken, kasko kapsamında hasar ödemesi şartlar dahilinde gerçekleştirilmektedir. 

Anlaşmasız servislerin sigorta şirketleri ile bakım ve onarım anlamında herhangi bir anlaşmaları bulunmamaktadır. Ortaklığı bulunmadığından ise, sigortalı kişi bu durumda yapılan tamir işlemlerinde bütün süreci takip etmek zorundadır. Tüm belge toplama, bildirim ile ödeme işlemleri sigortalı kişi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bakım veya onarım için harcanan tutar, sigortalı olan kişi tarafından ödenmektedir. Ancak sonraki zamanlarda, bu tutar sigorta şirketinden geri alınabilmektedir. Anlaşmalı sigorta şirketlerinde gerçekleştirilen tamir işlemlerinin ardından yapılan ödeme, sigorta şirketi tarafından en çok 30 gün içerisinde sigortalı kişiye ödenmektedir. Anlaşmalı olmayan servislerde yapılan herhangi bir onarım işleminde, sigortalı kişi hasarın doğru ve hatasız karşılandığına dikkat etmeli ve süreci yakından takip etmelidir. Hasar durumlarının açıklanmasında hata olursa, sigorta şirketleri ödeme yapmayabilmektedir. Söz konusu durumda, kazanın neden olduğu hasarların masrafı sigortalı kişi tarafından ödenmektedir. 

Anlaşmalı Ve Anlaşmasız Servis Arasındaki Farklar Nedir?

Anlaşmalı servislerin sigorta şirketleri ile bağlantısı olduğu için hasar onarım işlemleri de birlikte yürütülmektedir. Bu nedenle anlaşmalı servisler ile anlaşmasız servisler arasında hem hasar ödeme hem de işyeiş durumlarında önemli farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıklar şu şekilde belirtilebilir:

        • Anlaşmalı servislerde sigortalı araç sahipleri herhangi bir ödeme yapmamaktadırlar. Ödeme işlemlerinin tümü sigorta şirketi tarafından yapılmaktadır. Ancak anlaşmasız servislerde araç sahipleri ödeme yapmaktadırlar. Ödemeden sonra, sigorta şirketinden geri ödeme alınabilmektedir.
        • Anlaşmalı servislerde eksper çağrılması ve inceleme yapılması anlaşmalı yetkili servisin sorumluluk alanında bulunmaktadır. Araç sahibi prosedürlerle uğraşmak zorunda kalmamaktadır. Ancak anlaşmasız servislerde bu takip süreci sigortalı kişi tarafından yapılmaktadır. Hasar onarımı sonucunda gerekli bilgilendirmeyi yapma görevi de sigortalı kişiye aittir. 
        • Anlaşmalı servislerde sigortalı kişi yalnızca teslim alma belgesini imzalamaktadır. Anlaşmasız servislerde ise süreç boyunca sigortalı kişinin gerekli takibi yapması ve sigorta şirketini bilgilendirmesi gerekmektedir. 

Anlaşmalı Servis Seçimi Nasıl Yapılır?

Herhangi bir kaza sonucunda aracın hasar görmesi durumunda, sigortalı kişinin anlaşmalı olduğu sigorta şirketini araması gerekmektedir. Sigorta şirketi tarafından, sigortalı kişinin konumuna en yakın yetkili servis bulunmakta ve gerekli hizmetin alınması sağlanmaktadır. Anlaşmalı serviste yapılan hasar onarımında sigortalı kişi herhangi bir ücret ödemek zorunda kalmamaktadır. Süreci takip etmesi de gerekmemektedir. Sürecin sonlanmasının ardından sigortalı kişi, teslim alma belgesini almakta ve işlem sonlandırılmaktadır.

Anlaşmalı Servislerden Nasıl Hizmet Alınır?

Kasko sigortası bulunan kişiler, bağlı oldukları sigorta şirketlerinin anlaşmalarının olduğu servislerde hasar onarım işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Bu işlemler herhangi bir ücret ödemeden yapılabilmektedir. Herhangi bir hasar durumundan sonra sigortalı kişinin sigorta şirketi ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Sigorta şirketinden anlaşmalı servisler aarsından en yakın konumda olan seçilebilmekte ve onarım konusunda servis ile iletişim kurulabilmektedir. Onarım işlemleri sona erdikten sonra sigorta şirketi ie trafik sigortası anlaşmalı servisler arasında hasar ile ilgili detaylar hakkında bilgi paylaşımı yapılmaktadır. 

Yorumlar kapalı