2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Kasko Yaş Sınırı, Kasko Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

teklif al
Kasko Yaş Sınırı 2023

Motorlu araçlara yaptırılan zorunlu trafik sigortası ile olası bir trafik kazası sırasında karşı tarafa verilen zararlar güvence altına alınmaktadır. Ancak araç sahiplerinin kendi araçlarında meydana gelen hasarlar, zorunlu trafik sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir. Araçları riskli birçok duruma karşı güvence altına alan sigortaya “kasko sigortası” adı verilmektedir. Kasko sigortası kendi içerisinde dar kasko, tam kasko ve genişletilmiş kasko gibi türlere ayrılmaktadır. Kasko sigortası ile ilgili önemli noktalardan biri de kasko yaş sınırı olmaktadır. Kasko yaş sınırının üstünde olan araçlara çoğu sigorta şirketi kasko poliçesi düzenlenmemektedir. Kasko yaş sınırı, aracın üretim yılını ifade eder.

Kasko Yaş Sınırı 2023

Kasko Yaş Sınırı

Araç sahipleri tarafından araçlarda kasko yaş sınırı kavramı sıklıkla duyulmaktadır. Araç kasko bedelinin hesaplanmasında kullanılan kavram “kasko yaş sınırı” olarak adlandırılmaktadır. Kasko yaş sınırı, kasko sigortası yapan sigorta şirketlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak genel itibariyle kasko yaş sınırı 15’tir. Aracın yaşını belirleyen faktör ise aracın üretildiği yıldır. Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenen kasko değer listesindeki araçlar, yaşlarına bağlı olarak sıralanmaktadır. Yaş sınırı ile ilgili değerlendirmeler kasko değer listesine göre yapılmaktadır. Araç kasko yaş sınırını aşan araçlar kasko değer listesinde yer almamaktadır. Bu nedenle yaş sınırını aşan araçlar, sigorta şirketleri tarafından poliçe kapsamına alınmamaktadır. 

Kasko Yaş Sınırı Nedir?

Araçları trafik akışı içerisindeki riskli durumlara karşı güvence altına alan sigorta türüne “kasko sigortası” adı verilmektedir. Kasko sigortası sayesinde araç sahipleri maddi açıdan karşılaşabilecekleri durumlarda güvence altında olmaktadırlar. Kasko yaptırmak isteyen araç sahiplerinin yanıt aradıkları soru ise “Kaskoda yaş sınırı nedir?” olmaktadır. Araç kasko bedelinin hesaplanmasında kullanılan kavram “araç kasko yaş sınırı” olarak ifade edilmektedir.  Kasko yaş sınırı, aracın yaş aralığını tespit etmek için kullanılmaktadır. Aracın yaşı, üretim yılını ifade etmektedir. Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmiş olan yaş sınırlaması 15’tir. Kasko araç yaş sınırı, hangi araçlara kasko yapılmayacağının da çerçevesini çizmektedir. 15 yaş üstü araç sahipleri kasko sigortasından faydalanamamaktadırlar. Ancak bazı sigorta şirketleri 15 yaş üstüne de kasko sigortası yapabilirler. 

Kasko Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Kasko sigortası ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen araç sahipleri “Kasko kaç yıllık, kasko kaç yaşa kadar?” sorularının yanıtlarını merak etmektedirler. Sigorta acenteleri aracılığıyla yapılan kasko sigortası poliçeleri araç sahiplerini maddi olarak güvence altına almaktadır. Kasko poliçeleri yıllık olarak düzenlenmektedir. Poliçelerin her yıl poliçe süresi sona ermeden önce yenilenmesi gerekmektedir. Hasarsız geçirilen her yenileme döneminde kasko hasarsızlık indiriminden de yararlanılabilmektedir. Kaskoda araç yaş sınırı, Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmektedir. Türkiye Sigortalar Birliği kaskoda yaş sınırını 15 olarak belirlemiştir. 15 yaş altı olan araçlar kasko değer listesinde yer almaktadır. Ancak 15 yaş üstü olan araçlar kasko değer listesinde yer almadıkları için sigorta kapsamında değerlendirilememektedir. Bazı sigorta şirketleri 15 yaş üstü araçlara da kasko sigortası poliçesi düzenleyebilmektedir. Ancak sigorta şirketlerine göre bu durum değişkenlik göstereceğinden en ayrıntılı bilginin sigorta acentelerinden alınması önerilmektedir.  

Kaskoda Yaş Sınırının Önemi

Kaskoda Yaş Sınırının Önemi

Her aracın bir üretim yılı bulunmaktadır. Araç yaşı ile ifade edilen kavram, aracın üretim yılını ifade etmektedir. Araç yaşı, kasko fiyat hesaplaması yapılırken önemli olan faktörlerden biridir. Sigorta şirketleri belirli bir aşı aşan araçlar için kasko poliçesi düzenlememektedirler. Bunun sebebi ise kasko yaş sınırını aşan araçların, riskli olarak kabul edilmesidir. Kaza durumunda hasar oranının yükselebileceği olasılığını bulunması nedeniyle sigorta şirketlerinin büyük çoğunluğu, 10 yaş üstü olan araçlara kasko sigortası yaparken bazı şartlar aramaktadırlar. Türkiye Sigortalar Birliğine göre kasko değer listesi kapsamında kasko yaş sınırının 15 olduğu ifade edilse de bazı sigorta şirketleri 15 yaş üstü araçlara poliçe düzenleyerek, araç sahiplerinin ana teminatlardan faydalanabilmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle kasko poliçesi için görüşülen sigorta şirketinden kasko yaş sınırı ve kasko yaş indirimi hakkında detaylı bilginin alınması gerekmektedir. 

Kaskoda Yaş Sınırı Var mı?

Kaskodan araç yaptırmak ile ilgili araştırma yapan araç sahiplerinin yanıt aradıkları sorular arasında “Kaskoda yaş sınırı var mı?” yer almaktadır. Kasko bedelinin hesaplanmasında kullanılan bir kavram olan kasko yaş sınırı, aracın yaş aralığının tespiti için ifade edilmektedir. Kasko sigortasında yaş sınırı bulunmaktadır. Kasko değer listesindeki araçlar Türkiye Sigortalar Birliği tarafından belirlenmektedir. Araçlar, yaşlarına göre sıralanmakta ve yaş sınırı değerlendirmeleri de bu liste üzerinden yapılmaktadır. 

Kasko yaş sınırının üstünde olan araçlar, kasko değer listesinde yer almamaktadır. Bu nedenle sigorta şirketlerinin çoğu 15 yaş üstü araçları kasko poliçesi kapsamına almamaktadır. Araba kasko yaş sınırı 15 olmasına rağmen, bazı sigorta şirketleri araç sahiplerinin poliçede yer alan ana teminatlardan yararlanabilmeleri için 15 yaş üstü araçları da sigorta kapsamına alabilmektedirler. Periyodik bakımları zamanında yapılan, iyi durumda olan 15 yaş üstü araçlara yapılan kasko poliçesinin primleri ise diğer araçlara göre daha yüksek olabilir. Bunu nedeni 15 yaş üstü olan araçların riskli olarak kabul edilmesidir. 

10 Yaş Üstü Araca Kasko Yapılır mı?

Kasko sigortası avantajlarından faydalanmak isteyen araç sahipleri “10 yaş üstü araca kasko yapılır mı?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Araç yaşı, sigorta şirketleri için kasko teklifi oluşturulurken dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer almaktadır. 10 yaş üstü araç kaskosu düzenleyen sigorta şirketleri bulunmaktadır. Ancak 10 yaşın üstündeki araçlara kasko sigortası yapılabilmesi için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Güncel durumu iyi durumda olan araçlara kasko poliçesi düzenleyen sigorta şirketleri bulunmaktadır. Bu nedenle araç periyodik bakımlarının zamanında yapılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. 10 yaş üstü araçlara yapılan kasko sigortası poliçelerinin fiyatları, daha yaşlı araçlara göre uygun olmaktadır. Kasko sigortası primlerini etkileyen faktörler ise; aracın hasar geçmişi, aracın modeli ve aracın markası olmaktadır. 

15 Yaş Üstü Araca Kasko Yapılır mı?

Araç sahiplerinin yanıt aradıkları sorular arasında “15 yaş üstü araca kasko yapılır mı?” yer almaktadır. Kasko değer listesi, aylık olarak güncellenen ve 15 yaş altı olan araçların değerlerinin bulunduğu bir listedir. Araç kasko değeri, aracın ortalama değerini yansıtmaktadır. Kasko değeri sayesinde sigorta şirketleri meydana gelen hasar sonrasında araç sahiplerine ödeyecekleri tazminat tutarını belirlemektedirler. 15 yaş üstü araçlara uygulanan değer hesaplaması farklı olmaktadır.

15 yaş üstü araç kasko değer listesi içerisinde yer almamaktadır. Bu nedenle çok sayıda sigorta şirketi 15 yaş üstü araç kasko hizmeti sunmamaktadır. Ancak araç sahiplerinin ana teminatlardan faydalanması amacıyla esnek kuralları olan bazı sigorta şirketleri, 15 yaş üstü araçlara da kasko sigortası hizmeti sunmaktadırlar. 15 yaş üstü araç kasko yapan firmaların sayısı az olduğu için, kasko sigortası hizmeti almak isteyen kullanıcıların sigorta acenteleri ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. 15 yaş üstü olan araçlara standart fiyatlar üzerinden işlem yapılmamaktadır. Bu nedenle 15 yaş üstü araç kasko sigortası primleri, diğer araç kasko sigortası primlerine göre daha yüksek olmaktadır.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla en uygun kasko fiyatlarını sorgulamak için hemen teklif alın!

Yorumlar kapalı