2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

İkame Araç Nedir? Kaskodan İkame Araç Hangi Durumlarda Verilir?

teklif al
İkame Araç Nedir?

İsteğe bağlı olarak yapılan ve olası risklere karşı araçları güvence altına alan sigorta “kasko sigortası” olarak adlandırılmaktadır. Kasko sigortası, poliçe sahiplerine çok sayıda avantaj sunmaktadır. Araç sahipleri riskli durumların yarattığı maddi hasarlardan poliçede belirtilen teminatlar ve limitler dahilinde muaf olmaktadırlar. Maddi hasarlar, sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Kasko sigortası yaptırmak isteyen araç sahipleri için ek bir güvence olan ikame araç hizmeti, sigorta poliçelerinde ön plana çıkan teminatların başında gelmektedir. Kaskoda araç temini ile kaza sonrasında kullanılamayacak duruma gelen araçların onarımı sırasında araçsız kalınmamaktadır. 

İkame Araç Nedir?

Kasko sigortası ile ilgili fikir sahibi olmak için araştırma yapan araç sahipleri “ikame araç” kavramı ile sıklıkla karşılaşmaktadırlar. İkame kavramı ile karşılaşan kullanıcıların yanıt aradıkları soruların en başında “İkame ne demek?” yer almaktadır. Bir başka şeyin yerine koyma, yerine kullanma “ikame” olarak adlandırılmaktadır. Kaskoda ikame araç ise sigorta şirketleri tarafından poliçe sahiplerine sunulan avantajlardan biridir. Sigorta şirketleri tarafından araç sahiplerine kaza sonrası ikame araç hizmeti sunulmaktadır. Kazanın ardından güvenli sürüş için tehdit oluşturacak boyutta hasarın meydana geldiği aracın onarımı sürecinde araç sahiplerine geçici araç temin edilmektedir. Sigorta şirketleri tarafından sağlanan yedek araç aracılığıyla kasko poliçesi sahiplerinin olası bir kaza sonrasında hasar alan araçlarının onarımı sırasında mağdur olmadan trafiğe çıkmaları sağlanmaktadır. 

Kaskodan İkame Araç Hangi Durumlarda Verilir?

Kaskodan ikame araç almak için ikame araç şartlarına uyulması gerekmektedir. Sigorta şirketleri tarafından ikame araç temininin sağlanabilmesi için öncelikli olarak kasko poliçelerinde hasar desteği kapsamında ikame araç teminatının yer alması gerekir. Kasko sigortası yaptırmak isteyen kişilerin ikame araç hizmetinden faydalanabilmeleri için poliçe kapsamı hakkında detaylı bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. İkame araç, trafik kazası sonrasında aracın güvenli bir şekilde trafiğe çıkamayacak şekilde hasar aldığının tespit edilmesi durumunda verilmektedir. Bu sayede kasko ikame araç şartlarına uyan araç sahipleri, meydana gelen kaza sonrasında araçlarının onarımı süresince araçsız kalmamaktadırlar. 

İkame Araç Nasıl Alınır?

İkame Araç Nasıl Alınır?

Araç sahiplerinin yanıt aradıkları sorulardan biri “İkame araç nasıl alınır?” olmaktadır. İkame araç, kaza sonrasında hasar alan aracın onarımı süresince poliçe sahibinin araçsız kalmaması için tahsis edilen bir geçici araçtır. İkame araç hizmeti sigorta şirketleri tarafından sunulmaktadır. Ancak kaskodan ikame araç hizmetinin alınabilmesi için kasko poliçesinde ikame araç teminatının yer alması gerekmektedir. Kaza sonrasında aracın güvenli şekilde trafiğe çıkamayacak oranda hasar aldığının tespit edilmesi halinde sigorta şirketleri tarafından ikame araç hizmeti sunulmaktadır. Bu durumda eksper tarafından araç incelenmekte ve objektif değerlendirme yapılmaktadır. Yapılan değerlendirmede sürüş güvenliğini bozmayan düzeydeki çarpma, vurma ve boya hasarı gibi durumlar dikkate alınmamaktadır. Bu nedenle ikame araç hizmetinden faydalanılabilmesi için aracın kaza sırasında trafiğe çıkamayacak düzeyde zarar görmesi gerekir. Gerekli tüm koşulların sağlanması ve eksper tarafından ikame araç temininin olumlu olarak sonuçlaması durumunda ikame araç temini yapılmaktadır. 

İkame Araç Nereden Alınır?

Kasko sigortasının poliçe sahiplerine sunduğu hizmetlerden biri de ikame araç hizmetidir. İkame araçlar, kaza sonrasında aracın serviste bulunduğu süre boyunca poliçe sahiplerinde kalmaktadır. Araç sahiplerinin yanıt aradıkları sorular arasında “İkame araç nereden alınır?” yer almaktadır. İkame araçlar sigorta şirketlerinin anlaşmalarının bulunduğu araç kiralama şirketleri tarafından temin edilmektedir. Ancak aracın ait olduğu şirket tarafından sigortalı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. 

İkame Araç Ne Zaman Verilir?

Araç sahipleri tarafından merak edilen sorulardan biri “İkame araç ne zaman verilir?” olmaktadır. İkame araç, trafik kazası sonrasında aracın onarımı süresince araç sahibine verilen araçtır. Emanet bir araç olan ikame araç, poliçe sahibinin hasar alan aracının onarımı süresince poliçe sahibi kişiye verilmektedir. Eksper ve servis tarafından onarım süresi göz önünde bulundurularak ikame araç süresi belirlenmektedir. Bazı özel durumlarda ikame araç süresi uzatılabilmektedir. Mini onarımda ikame araç sağlandığı gizi pert araçlara da söz konusu hizmet sunulmaktadır. 

İkame Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkame Araç Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İkame araçlar emanet araçlar oldukları için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. İkame araç içerisinde yiyecek ve içecek kullanımı, sigara kullanımının yapılmaması gerekmektedir. Riskli sürüş tekniklerinden kaçınılarak iade sırasında depoyu dolu olarak bırakmak önemlidir. İkame araç kazasında ise tutanak tutulması gerekmektedir. İncelemeler sonucunda kusurlu olan taraf belirlenmektedir. Aracın ait olduğu sigorta şirketi tarafından sigortalı olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. 

İkame Araç Kaskoyu Bozar mı?

Kasko sigortası ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen araç sahipleri “İkame araç kaskoyu bozar mı?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. İkame araç teminatı, kasko sigortası tarafından sunulan bir ek hizmettir. Bu nedenle ikame araç teminatından yararlanılması, kaskonun bozulmasına yol açmamaktadır. Kasko poliçesi sahiplerine hasar sonrasında verilen desteklerden biri olan ikame araç desteğinden yararlanılabilmesi için poliçede ikame araç teminatının yer alması gerekmektedir. 

İkame Araç Ücretli mi?

Kasko sigortası ikame araç hizmeti hakkında araştırma yapan araç sahiplerinin yanıt aradıkları sorulardan biri “İkame araç ücreti nedir?” olmaktadır. İkame araç hizmeti, sigorta şirketleri tarafından araç sahiplerine sunulan bir ek hizmettir. Bu nedenle ücretsiz olarak destek sağlanmaktadır. İkame araç hizmetinden faydalanılabilmesi için poliçede ikame araç teminatının bulunması ve ikame araç için gerekli şartların yerine getirilmiş olması gerekmektedir. Bu durumda sigorta şirketleri tarafından aracın onarımının yapıldığı süre boyunca araç sahiplerine ikame araç temin edilmektedir. 

İkame Araç Bedelini Kim Öder?

Araç sahipleri tarafından “İkame araç bedelini kim öder?” sorusunun yanıtı merak edilmektedir. İkame araç bedeli, kazada kusurlu olan araç sahibi ve araç sürücüsünden talep edilmektedir. Kusurlu araç sahibi veya araç sürücüsü vermiş oldukları zarardan sorumlu durumdadırlar. Ancak kasko sigortası sayesinde araç sahipleri ikame araç ücreti ödememekte, sigorta şirketi tarafından bu destek sunulmaktadır. Ancak eksper ve araç servisi tarafından belirlenen sürenin açıldığı durumlarda poliçe sahibi aşım süresinin bedelini ödemekle yükümlüdür. 

Pert Araca İkame Araç Verilir mi?

İkame araç, kaza sonrasında aracın güvenli bir şekilde trafiğe çıkamayacak ölçüde hasar aldığı durumlarda verilmektedir. Eksper tarafından yapılan incelemeler sonrasında rapor hazırlanmaktadır. Poliçe sahibinin hasarlı aracının serviste kaldığı süre boyunca araç sahibine ikame araç hizmeti sağlanmaktadır. Ancak pert araçlara ikame araç hizmetinin sunulması için ikame araç şartlarının sağlanması gerekmektedir. Poliçede ikame araç teminatının bulunması durumunda ikame araç desteği sunulmaktadır. 

Kasko İkame Araç Süresi Kaç Gün?

Araç sahipleri tarafından yanıtı en çok merak edilen sorular arasında “Kaskoda ikame araç süresi kaç gündür?” yer almaktadır. İkame aracın temin edildiği durumlarda, aracın kullanım süresi eksper ve araç servisi tarafından hasarlı aracın onarımı için belirlenen süre ile aynı olmaktadır. Kasko ikame araç süresi, sigorta şirketlerinin teminatlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Genellikle araç sahiplerine 7 - 15 günlük süre için ikame araç desteği sunulmaktadır. Hasar sonrasında gerekli değerlendirme ve raporlamanın ardından 24 - 48 saatlik süre içerisinde ikame araç kasko poliçesi sahibine teslim edilmektedir. Onarım için sürenin aşılması gibi özel durumlarda kasko ikame araç süresi uzatma işlemi yapılmaktadır.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla en uygun kasko fiyatlarını sorgulamak için hemen teklif alın!

Yorumlar kapalı