2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Özel Hastane Muayene Ücretleri 2023

teklif al

Ekonomik koşullar sebebi ile insanların büyük çoğunluğu muayene ve tedavi olmak için devlet hastanelerini tercih etmektedir. Ancak hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti almak isteyen kişiler özel hastanelere başvurmaktadırlar. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan özel hastanelerde talep edilen ek ücretler nedeni ile sağlık hizmetleri alan kişiler özel hastane fiyatlarını merak etmektedirler. Özel hastanelerde doktor muayene ücretinde her yıl güncellemeler gerçekleştirilmektedir. Emekli özel hastane muayene ücretleri ise hizmet veren kuruma göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle göz muayenesi ücreti ve kan tahlili ücreti gibi bilgiler en doğru olarak sağlık hizmetinin alınacağı kurumdan alınabilmektedir. 

Özel Hastane Muayene Ücretleri

Sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin devlet hastaneleri yerine özel hastaneleri tercih edebilmektedirler. Bu kişiler hastane muayene ücreti ödemekle yükümlüdürler. Muayene ücreti hastanelerde doktorun unvanına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ayrıca sağlık hizmeti almak isteyen kişilerin sigortalı veya sigortasız olmalarına bağlı olarak da özel muayene ücretleri farklılık gösterebilmektedir. Özel muayene ücretinde her yıl güncellemeler yapılmaktadır. Özel hastaneler muayene ücretinin dışında katılım payı almaktadırlar. Sigortalı olan kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için prim ücreti ödemekle yükümlüdürler. 

Özel Hastane Ücretleri Ne Kadar?

Özel hastanede ultrason ücreti veya dermatolog muayene ücreti gibi bilgileri öğrenmek isteyen kişiler “Özel hastane ücretleri ne kadar?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Özel hastane ücretleri, sağlık kurumuna bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca sağlık hizmeti alacak olan kişinin sigortasının bulunup bulunmaması da özel hastane ücretlerini etkilemektedir. Doktorun unvanı, yatış durumu ve muayene olunan bölümün yanı sıra tahlil ücretleri de fiyat farklılığı yaratabilmektedir. Film, röntgen ve tahlil gibi uygulamalarda kullanımı tercih edilen makinelerin kalitesi de özel hastane ücretlerini belirlemektedir. 

Özel Hastane Muayene Ücreti Nasıl Öğrenilir?

Özel hastanelerde muayene olmak isteyen kişilerin yanıt aradıkları soruların en başında “Özel hastane muayene ücretleri nasıl öğrenilir?” yer almaktadır. Özel hastane muayene ücreti hakkında bilgi almak isteyen kişilerin muayene olmak istedikleri özel hastane ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Özel hastaneden randevu alınırken ilgili birim ile iletişime geçilerek özel doktor muayene ücretleri öğrenilebilmektedir. SGK muayene ücreti hesaplamak isteyen kullanıcıların ise SGK’nın “Tıbbi İşlem Arama” sorgulama ekranını kullanarak SGK’nın sitesinde en üst kısımda bulunan “Ne Kadar Ücret Ödeyeceğim” bölümüne tıklamaları gerekmektedir. Açılan sayfa üzerinden alınacak sağlık hizmeti ve hastane türü bilgileri seçilerek “Listele” butonuna tıklanmaktadır. Bu yol ile özel hastanelerde muayene ücreti kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Aynı sayfa üzerinden doktorun isteyebileceği özel hastane tahlil ücretleri ile özel hastane ultrason fiyatları ve  özel hastane emar fiyatları gibi bilgiler de alınabilmektedir. 

Özel Hastane Ücretleri Nasıl Belirlenir?

Özel muayenehane ücretleri ile özel hastane ücretleri farklılık gösterebilmektedir. Sağlık hizmeti almak isteyen kişiler “Özel hastane ücretleri nasıl belirlenir?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Özel hastane ücretlerini belirleyen bazı faktörler bulunmaktadır. Özel hastaneye başvuran kişilerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenmiş olan katkı payının yanı sıra belirli bir ücret ödemeleri de gerekmektedir. Muayene, tahlil ve ameliyat gibi işlemler için belirlenen ücretler birbirinden farklılık göstermektedir. Özel hastanelerde fiyat farklılığına neden olan faktörler şu şekilde belirtilebilir:

        • Doktorun unvanı
        • Yatış durumu
        • Sağlık hizmeti alacak kişinin sigortalı olup olmaması
        • Tahlil ücretleri
        • Tahlil, röntgen ve film gibi uygulamalarda kullanılan makinelerin kalitesi
        • Sağlık kurumunun fiyat politikası
        • Muayene olunan bölüm

Özel Hastane Doktor Muayene Ücretleri

Özel hastane doktor muayene ücretleri değişebilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre özel hastaneler en çok %200 oranında ücret talep edebilmektedirler. Özel hastane göz muayene ücreti 100 TL - 300 TL, kardiyoloji muayene ücreti 150 TL - 400 TL, kadın doğum muayene ücretleri 100 TL - 350 TL olarak belirlenmiştir. Özel hastane kadın doğum muayene ücretleri ve göz muayenesi ücretleri gibi bilgiler en detaylı olarak hizmet alınacak hastanelerden alınabilmektedir. Ortalama olarak özel hastane muayene ücretleri ise şu şekilde belirtilebilir:

Kardiyoloji: 150 - 450 TL

Kulak Burun Boğaz: 200 - 450 TL

Nefroloji: 350 - 600 TL

Ortopedi: 150 - 400 TL

Plastik Cerrahi: 200 - 550 TL

Üroloji: 150 - 450 TL

Göğüs Hastalıkları: 150 - 300 TL

Göz: 100 - 300 TL

Genel Cerrahi: 150 - 500 TL

Fizik Tedavi: 150 - 400 TL

Dahiliye: 100 - 350 TL

Cildiye: 100 - 300 TL

Enfeksiyon Hastalıkları: 100 - 150 TL

Beyin Cerrahi: 150 - 700 TL

Özel Hastane Tahlil Ücretleri

Özel hastane tahlil ücretlerinin ne olduğu, yanıtı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özel hastane kan tahlili ücreti 50 TL ile 200 TL arasında değişmektedir. İdrar tahlili 50 TL ile 100 TL arasında değişirken özel hastanede mr ücreti ise 300 TL ile 700 TL arasındadır. EKG çekimi 100 TL - 150 TL, göğüs filmi 50 TL - 100 TL arasındadır. Özel hastane mr ücreti, kan tahlili ücreti, kurumlara bağlı olarak değişebilmektedir. Bu nedenle en ayrıntılı bilgi hizmet almak istenen sağlık kurumundan alınabilmektedir. 

Özel Hastane Ameliyat Ücretleri

Özel hastane ameliyat ücretlerinin ne olduğu merak edilmektedir. Ameliyatın yapılacağı hastanenin SGK ile anlaşmasının olması durumunda belirli bir kısım SGK tarafından karşılanmaktadır. Ameliyat ücretleri özel hastanelerin fiyat politikalarına bağlı olarak değişmektedir. Estetik ameliyatlar SGK tarafından karşılanmamaktadır. Ancak ameliyata bağlı olarak SGK’nın ödediği tutar farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle özel hastane ameliyat ücretleri hakkında en detaylı bilgi ameliyatın düşünüldüğü özel hastaneden alınabilmektedir. 

Özel Hastane Muayene Ücretleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Özel Hastane Acili Ücretli mi?

Beklenmedik kazalarda ve rahatsızlıklarda en çok başvurulan bölüm acil servisler olmaktadır. Kullanıcıların en çok yanıt aradıkları soruların başında “Özel hastane acil muayene ücretleri ne kadardır?” bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan tebliğe göre maddi durumuna bakılmaksızın özel hastanelerde acil muayene ücreti talep edilmemektedir. Bu nedenle özel hastanelerin acil servisine başvurmak isteyen kişilerin herhangi bir ödeme yapmalarına gerek olmamaktadır. 

Özel Hastanelerde Kan Tahlili Ne Kadar?

Özel hastanelerde ayakta tedavi sonucunda röntgen, idrar tahlili, ultrason, EKG, kan tahlili, duyu ve solunum testi gibi tahlil ve tetkik ücretleri, Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştirilen anlaşmaların sonucunda belirlenmektedir. Özel hastanelerde kan tahlili ücretleri, kurumların fiyat politikalarına bağlı olarak değişebilmekle birlikte 50 TL - 200 TL arasında bir ücret talep edilmektedir. Kişinin sigortalı olup olmamasına göre de kan tahlili fiyatları farklılık gösterebilmektedir.  

Özel Hastane Ücretleri Neden Değişir?

Özel hastane muayene ücretleri birbirinden farklı olabilmektedir. Sağlık hizmeti almak için özel hastanelere başvuran kişilerin sigortalı olup olmamaları, kurumun fiyat politikası, hastanın yatış durumu ve tahlil ücretleri, özel hastane fiyatlarını etkilemektedir. Ayrıca doktorun unvanı ile tahlil ve röntgen sırasında kullanılan makinelerin kaliteleri de fiyat değişikliğinin nedenleri arasında bulunmaktadır. 

Özel Hastanelerde Kontrol Süresi Kaç Gün?

Özel Hastanelerde Kontrol Süresi Kaç Gün?

Özel hastane kontrol süresinin kaç gün olduğu, yanıtı merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Özel hastanelerde kontrol süresi 10 gündür. 10 gün içerisinde aynı branş ve uzana ikinci kez muayene olunması durumunda söz konusu işlem için herhangi bir ödeme yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Özel hastane kontrol süresi sona erdiğinde ise yeniden muayene olunabilmesi için muayene ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

Yorumlar kapalı