2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aşıları Karşılar mı?

Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aşıları Karşılar mı?

Aşı uygulamaları, hem yenidoğanlar hem de yetişkinler için oldukça önem taşımaktadır. Özellikle yenidoğan bebeklerin bağışıklık sistemi düşüktür. Oluşabilecek enfeksiyonlar ise koruyucu aşılar sayesinde önlenmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması zorunlu olan aşılar ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ancak bazı aşılar devlet tarafından karşılanmamakta ancak yapılması tavsiye edilmektedir. Özel hastanelerde aşı ücreti ise kişileri yüksek maliyetler ile karşı karşıya bırakabilmektedir. Sağlık sigortaları sayesinde ise özel hastane aşı ücretleri, sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. 

Özel ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aşıları Karşılar mı?

Sağlık sigortaları, sigortalı olan kişilerin sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilmelerini sağlamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile özel sağlık sigortası, sağlık sigortaları arasında yer almaktadır. Zorunlu sigorta türleri olmayan tamamlayıcı sağlık sigortası ve özel sağlık sigortası, kişilerin istekleri doğrultusunda yapılabilmektedir. Sağlık sigortaları hakkında araştırma yapan kişilerin yanıt aradıkları soruların en başında “Bebekler için özel aşılar sigorta tarafından karşılanır mı?” bulunmaktadır. Zorunlu olan aşıların tümü devlet tarafından karşılanmaktadır. Yapılması mecburi olmayan aşıların yaptırılabilmesi için ise sağlık sigortasının bulunması gerekmektedir. Sigortalılara aşı ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Sağlık sigortası aşıyı belirli limitler ile karşılamaktadır. Devlet tarafından karşılanmayan ancak yaptırılmaları tavsiye edilen aşılar arasında; grip, meningokok ve rotavirüs aşısı yer almaktadır. 

Özel Sağlık Sigortası Aşıları Karşılar mı?

Özel Sağlık Sigortası Aşıları Karşılar mı?

Anne ve babaların en çok yanıt aradıkları sorular arasında “Bebek sağlık sigortası aşıları karşılar mı?” bulunmaktadır. Her bebek için uygulanması zorunlu olan belirli aşılar bulunmaktadır. Bu aşıların bebek 2 yaşına gelene kadar belirli periyotlar ile uygulanması gerekmektedir. Bebek aşıları arasında; verem aşısı, kızamık, tetanoz, polio, kabakulak, Hepatit A, suçiçeği ve Hepatit B yer almaktadır. Söz konusu aşıların tümü bebeklere sağlık sigortası yapılması durumunda ücretsiz olarak karşılanmaktadır. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Aşıları Karşılar mı?

Anne babalar “Tamamlayıcı sağlık sigortası aşıları karşılar mı?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası, hastaların SGK anlaşmalı olan özel hastanelerde sağlık hizmetlerini almalarını sağlayan bir sigorta çeşididir. Tamamlayıcı sağlık sigortasında “ayakta tedavi” ve “yatarak tedavi” olmak üzere 2 ana teminat yer almaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasında ilaç teminatı bulunmaması nedeniyle özel aşılar sigorta kapsamında karşılanmamaktadır. 

Özel Sağlık Sigortasının Karşıladığı Bebek Aşıları

Yenidoğan bebeğin aşılarının düzenli olarak yaptırılması, bebeğin genel sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Yenidoğanlar, bağışıklık sistemleri gereği enfeksiyon ve bakterilere açıktır. Bu nedenle bebeğin doğumu itibariyle belirli bir aşı takvimi uygulanmaktadır. Bebekler için özel sağlık sigortası kapsamında aşı teminatı yer almaktadır. 1 yaş aşıları, 2 yaş aşıları, 3 yaş aşıları, 6 yaş aşıları ve 9 yaş aşılarının aşı takvimine uyularak yaptırılması önemlidir. Özel sağlık sigortası bebek aşısını karşılamaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimine göre Hepatit A, çocuk felci, Hepatit B, kabakulak, pnömokok, kızamık, kızamıkçık, tüberküloz, tetanoz, difteri, boğmaca gibi bebek aşıları ücretsiz olarak yapılabilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu tutulmayan ancak yapılması tavsiye edilen ücretli bebek aşıları ise; rotavirüs, meningokok ve influvac tetra grip aşısıdır. Bebeklerde özel aşılar özel sağlık sigortası kapsamında ücretsiz olarak yapılabilmektedir. 

Özel Sağlık Sigortasının Karşıladığı Yetişkin Aşıları

Yenidoğan bebeklerin yanı sıra yetişkinler de aşıların koruyuculuğuna ihtiyaç duymaktadır. Yetişkinler tarafından en fazla yaptırılan aşıların en başında ise grip aşısı yer almaktadır. Grip aşısının her yıl düzenli olarak tekrarlanması, hastalığa karşı yüksek koruyuculuk sağlamaktadır. Yetişkin aşıları arasında; grip, Hepatit A, Hepatit B, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, pnömokok ve gebelik aşılanması yer almaktadır. Kadınlar için en çok önem arz eden aşıların başında ise rahim ağzı kanseri aşısı da denilen HPV aşısı bulunmaktadır. Özel sağlık sigortası yetişkin aşılarını karşılamaktadır. Ancak bazı sigorta şirketleri belirli aşıları özel sağlık sigortası kapsamına almamaktadır. Bu nedenle özel sağlık sigortasının hangi aşıları karşıladığının bilgisine sigorta şirketlerinden ulaşılabilmektedir. 

Özel Sağlık Sigortası Aşısını Karşılar mı?

Aşı Teminatı Hakkında Sık Sorulan Sorular

Özel Sağlık Sigortası Tetanoz Aşısını Karşılar mı?

Özel aşılardan farklı olarak her bebek için yaptırılması zorunlu olan bazı aşı çeşitleri bulunmaktadır. Mecburi aşıların bebek 2 yaşına gelene kadar yaptırılması gerekmektedir. Mecburi aşılar belirli bir takvime göre yapılmaktadır. Özel sağlık sigortası olan bebeklere söz konusu aşıların tümü ücretsiz olarak uygulanmaktadır. Zorunlu bebek aşıları arasında yer alan tetanoz aşısı, özel sağlık sigortası tarafından karşılanmaktadır.

Özel Sağlık Sigortası Menenjit Aşısını Karşılar mı?

Menenjit aşıları ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişiler “Özel sağlık sigortası menenjit aşısını karşılar mı?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Bebeklerde menenjit ölümcül bir hastalıktır. Yaptırılması zorunlu olmayan menenjit aşısı, yaptırılması önerilen aşılar arasında yer almaktadır. Çocuk doktorları tarafından yaptırılması önerilen menenjit aşısının karşılanıp karşılanmaması ise sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Bazı sigorta şirketleri çocuklarda menenjit aşısını karşılarken, bazı sigorta şirketlerinin ise aşı uygulaması bulunmamaktadır. Bu nedenle özel sağlık sigortasının menenjit aşısını karşılayıp karşılamadığı bilgisinin sigorta şirketleri ile iletişime geçilerek öğrenilmesi gerekmektedir. 

Özel Sağlık Sigortası Rotavirüs Aşısını Karşılar mı?

Halk arasında “rota aşısı” olarak da bilinen rotavirüs aşılarının özel sağlık sigortası tarafından karşılanıp karşılanmadığı merak edilen bir konudur. Rotavirüs aşısı zorunlu aşı türleri arasında bulunmamaktadır. Rotavirüs aşısının özel sağlık sigortası tarafından karşılanıp karşılanmaması ise sigorta şirketlerine göre değişmektedir. Bazı sigorta şirketleri rotavirüs aşısını sigorta kapsamına almıştır. Bu nedenle bu konu hakkında en ayrıntılı bilginin sigorta şirketlerinden alınması gerekmektedir.

Özel Sağlık Sigortası HPV Aşısını Karşılar mı?

HPV aşıları “gardasil aşısı” olarak bilinmektedir. Gardasil fiyatlarının yüksek olmasından dolayı kullanıcılar gardasil aşısının özel sağlık sigortası tarafından karşılanıp karşılanmadığını merak etmektedirler. HPV’nin açılımı Human Papilloma Virüstür. HPV ile ilişkili kadınlarda rahim ağzı, makat, dış genital organlar ve erkeklerde penis ile makatta oluşan kanserlerden korunmayı sağlayan bir aşıdır. HPV aşıları en fazla kanser nedeni olan HPV tipleri ve siğillere neden olan HPV tiplerine karşı geliştirilen aşılardır. HPV aşılarının ikili, dörtlü ve dokuzluları bulunmaktadır. Gardasil fiyatlarının HPV aşıları henüz devlet kapsamına alınmamıştır. Bu nedenle sigorta şirketlerinin çoğu HPV aşısını sigorta kapsamına almamaktadır. Ancak HPV aşısını karşılayan sigorta şirketleri de bulunmaktadır. HPV aşısının sigorta kapsamında bulunup bulunmadığının bilgisi, sigorta şirketlerinden alınabilmektedir.

Özel Sağlık Sigortası Hepatit B Aşısını Karşılar mı?

Zorunlu aşılar ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişiler “Özel sağlık sigortası Hepatit B aşısını karşılar mı?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Bebeklere yapılan zorunlu aşılar arasında; tetanoz aşısı, verem aşısı, difteri aşısı, boğmaca aşısı, kızamıkçık aşısı, kızamık aşısı, suçiçeği aşısı, Hepatit B aşısı, Hepatit A aşısı, polio aşısı ve kabakulak aşısı yer almaktadır. Söz konusu aşılar özel sağlık sigortası tarafından karşılanmaktadır. 

Özel Sağlık Sigortası Kızamık Aşısını Karşılar mı?

Özel sağlık sigortasının kızamık aşısını karşılayıp karşılamadığı, merak edilen konular arasında yer almaktadır. Kızamık hastalığı, çocukluk döneminde en çok görülen, bulaşıcı hastalıklar arasında yer almaktadır. Enfeksiyon hastalığı olan kızamık, vücut direncini düşürmektedir. Bu nedenle zatürre, orta kulak iltihabı ve menenjit gibi hastalıklara da neden olabilmektedir. Tüm dünyada yaygın olan ve ciddi riskleri bünyesinde barındıran hastalığa karşı aşılama yapılmaktadır. Bu nedenle kızamık aşısı, özel sağlık sigortası tarafından karşılanmaktadır.  


Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla en uygun Tamamlayıcı Sağlık Sigortası fiyatlarını sorgulamak için hemen teklif alın!

Yorumlar kapalı