2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Estetik Operasyonları ve Ameliyatları Karşılar mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Estetik Operasyonları ve Ameliyatları Karşılar mı?

Devlet destekli bir sigorta olan tamamlayıcı sağlık sigortası, sigortalı olan kişilerin bağlı bulundukları sigorta şirketleri ile anlaşmalı olan özel hastanelerde ücretsiz sağlık hizmetlerini almalarını sağlamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı, sigortalı durumda olan kişiler, özel hastanelerde yaptıracakları muayene, tahlil ve tedaviler için devlet tarafından karşılanmayan ek tutarı ödemekle yükümlüdürler. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesine sahip olan kişiler, poliçede belirtilen limitler ve teminatlar dahilinde ücretsiz olarak anlaşmalı özel hastanelerde sağlık hizmetleri alabilmektedirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ayakta tedavi ve yatarak tedavi teminatı yer almaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası tahliller, tetkikler, muayeneler, küçük cerrahi operasyonlar ile ayakta tedavi teminatı sunmaktadır. Yatarak tedavi teminatı kapsamında ise oda, refakatçi, yemek, diyaliz gibi masraflar, sigorta şirketleri tarafından ödenmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları ve limitleri, sigorta şirketine bağlı olarak değişebilmektedir. Ancak estetik ameliyatlar tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamın dışında kalmaktadır. Bazı sigorta şirketleri, sundukları ek teminat seçenekleri ile estetik ameliyatları da tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına alabilmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Durumlarda Estetiği Karşılar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Estetik Operasyonları ve Ameliyatları Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ayakta ve yatarak tedavi olarak sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanılabilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili yanıtı en çok merak edilen soruların başında ise “Tamamlayıcı sağlık sigortası estetik operasyonları ve ameliyatları karşılar mı?” yer almaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de estetik ameliyatlara olan ilgi sürekli artmaktadır. Ancak tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında liposuction, ben aldırma, bişektomi, lazer gibi estetik ameliyatlar bulunmamaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamı dışında kalan tüm durumlar sigorta sözleşmesinde detaylı olarak belirtilmektedir. Sigorta şirketlerinin bazıları ek teminatlar ile estetik operasyonlar ile ameliyatları teminat altına alabilmektedirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası poliçelerinin kapsamları, ek teminat türleri ile genişletilebilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası, sigorta şirketleri aracılığı ile yapılmaktadır. Bu nedenle poliçe düzenlemesi yapılmadan önce sigorta şirketinin estetik ameliyatları sigorta kapsamına alıp almadığının bilgisinin alınması gerekmektedir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Estetik Teminatları Nelerdir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası estetik nedeniyle yaptırılmak istenen operasyonları ayakta tedavi veya yatarak tedavi kapsamına almamaktadır. SGK tarafından kapsam altına alınmayan durumlar, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir. Bazı sigorta şirketleri kullanıcılara estetik teminatları sunabilmektedir. Ancak estetik teminatları sigorta şirketlerine bağlı olarak değişebildiği için sigorta şirketi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Sigorta şirketlerinin anlaşmasının bulunduğu kurumlarda, sigorta şirketi tarafından sunulan estetik paketi kullanılabilmektedir. Sigorta şirketleri tarafından sunulan estetik paketi kapsamında bulunan ücretsiz hizmetler; diyetisyen hizmetini, saç ile cilt analizini ve plastik cerrahi ile kozmetik dermatoloji ön görüşmelerini kapsayabilmektedir. Bunun yanı sıra varis tedavisinde %20 indirim hakkı tanınabilmektedir. Sigorta şirketleri tarafından sunulan tamamlayıcı sağlık sigortası estetik paketinde yer alan diğer hizmetler ise şu şekilde belirtilebilir:

        • Bir seans el ve ayak bakımı
        • Bir seans karın ve bel toparlama, ameliyatsız lazerle toparlama ve selülit
        • Medikal cilt bakımı
        • Bir seans koltuk altı lazer uygulaması
        • Bir seans sakal üstü ya da kulak içi lazer epilasyon uygulaması

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Estetik Operasyonları ve Ameliyatları Karşılar mı?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Hangi Durumlarda Estetiği Karşılar?

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) bağlı ve sigortası aktif olan kişiler, SGK anlaşmalı olan özel hastanelerde aldıkları sağlık hizmetlerinde devletin karşılamadığı fark ücretini ödemekten sorumludurlar. Tamamlayıcı sağlık sigortası sayesinde ise söz konusu fark ücreti, sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Poliçe sahipleri, tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi limitleri ve teminatları dahilinde sağlık hizmetlerinden herhangi bir ücret ödemeden faydalanabilmektedirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası hakkında araştırma yapan kişilerin yanıt aradıkları soruların başında “Tamamlayıcı sağlık sigortası hangi durumlarda estetiği karşılar?” yer almaktadır. Estetik cerrahi ve kozmetik süreçler, tamamlayıcı sağlık sigortası teminatları arasında yer almamaktadır. Ancak hastaların hasralık veya kaza gibi durumlarında istisnalar görülebilmektedir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasında da özel sağlık sigortasında olduğu gibi ek teminatlar önemli rol oynamaktadır. Ek teminatlar ile genişletilen sigorta poliçesi, sağlık nedeniyle yapılan estetik kategorisindeki durumları karşılamaktadır. Herhangi bir kaza sonucunda burunda oluşan deformasyonların estetik işlemler ile giderilmesi gerekebilmektedir. Deviasyon da denilen burun eğriliği ameliyatı, estetik işlemler sonucunda giderilebilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsama aldığı bu ameliyatlar, sigorta şirketlerine bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Ancak söz konusu durum hakkında en detaylı bilginin sigorta şirketinden alınması gerekmektedir. Estetiği karşılayan sigorta bulunmamaktadır. Hastalık veya kaza sonucunda gerekli görülmeyen estetik fiyatları, tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Lazer Göz Ameliyatını Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında sigorta şirketinin anlaşmasının olduğu özel hastanelerde göz sağlığı ile ilgili muayene, tahlil ve ameliyat hizmetleri alınabilmektedir. Tamamlayıcı sağlık sigortası, poliçe başlangıç tarihinden sonra oluşan ve SGK kapsamında bulunan hastalıkları kapsamaktadır. Geçmişte gelen hastalıklar tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında bulunmamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası göz muayenesi, tahlili ve tedavileri, tamamlayıcı sağlık sigortası göz teminatı ile sigorta kapsamına alınabilmektedir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kişiler “Tamamlayıcı sağlık sigortası lazer göz ameliyatını karşılar mı?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı, SGK kapsamında bulunan tedavi yöntemlerine bağlı olarak belirlenmektedir. Lazer göz ameliyatı SGK kapsamında olmayan bir tedavi yöntemidir. Bu nedenle lazer ile göz çizdirme ameliyatı, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında bulunmamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Burun Estetiğini Karşılar mı?

Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak en çok başvurulan tedavi yöntemleri arasında bulunan burun estetiğinin tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanıp karşılanmadığı merak konusu olmaktadır. Rinoplasti adı verilen operasyonda burun yapısı düzeltilerek estetik bir görünüm kazandırılmaktadır. Burun estetiği ameliyatlarında kemik ve kıkırdak dokusu gibi noktalara müdahale edilmektedir. Burun ameliyatları, devlet destekli sigorta türü tarafından belirli noktalarda karşılanabilmektedir. Burun kırılması sonucunda kişinin kısıtlı nefes alması durumunda operasyon, SGK tarafından sigorta kapsamına alınabilmektedir. Ancak yalnızca estetik sebebiyle yaptırılmak istenen operasyonlar, tamamlayıcı sağlık sigortası tarafından karşılanmamaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Çene Estetiğini Karşılar mı?

Kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “Tamamlayıcı sağlık sigortası çene estetiğini karşılar mı?” yer almaktadır. Estetik ameliyatlar tedavi amacı taşımamaktadır. Bu nedenle kamu hastanelerinde estetik ameliyat masrafları karşılanmamaktadır. Çene estetiği de estetik ameliyat kategorisinde değerlendirildiği için tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi kapsamında bulunmamaktadır. Estetik dışındaki durumlar, poliçede belirtilen limitler ve teminatlar dahilinde sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kepçe Kulak Ameliyatını Karşılar mı?

Tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında ayakta tedavi ve yatarak tedavi hizmetleri alınabilmektedir. Sağlık hizmetleri, sigorta poliçesinde belirtilen limitler ve teminatlar dahilinde sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortasının kapsamı, tamamlayıcı sağlık sigortası genel şartlarında detaylı olarak belirtilmektedir. Kullanıcılar tarafından yanıtı merak edilen sorular arasında “Tamamlayıcı sağlık sigortası kepçe kulak ameliyatını karşılar mı?” yer almaktadır. Kepçe kulak ameliyatı SGK kapsamında bulunmamaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet destekli olan bir sigorta türü olması sebebiyle SGK tarafından kapsama alınan sağlık hizmetlerini karşılamaktadır. Bu nedenle kepçe kulak ameliyatı, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında bulunmamaktadır.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla en uygun Tamamlayıcı Sağlık Sigortası fiyatlarını sorgulamak için hemen teklif alın!

Yorumlar kapalı