2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

teklif al

Erasmus programı kapsamında yurt dışına çıkış yapacak olan öğrenciler tarafından Erasmus seyahat sağlık sigortasının adı sıklıkla duyulmaktadır. Erasmus seyahat sağlık sigortası, standart seyahat sağlık sigortasından farklıdır. Seyahat sağlık sigortası herkes tarafından yaptırılabilirken, Erasmus seyahat sigortası ise yalnızca Erasmus programı kapsamında yurt dışına çıkış yapacak olan öğrenciler tarafından yaptırılabilmektedir. Erasmus seyahat sağlık sigortasının yaş sınırı ise 30’dur. Erasmus programı kapsamında yurt dışına çıkış yapan öğrenciler, yurt dışında başlarına gelebilecek olası risk durumlarına karşı güvence altında olmaktadırlar.

Erasmus seyahat sağlık sigortası ile ilgili merak edilen soruların başında ise “Yurtdışı seyahat sigortası ne kadar?” gelmektedir. Yurtdışı sağlık sigortası fiyatları öğrencinin yurt dışında alacağı eğitimin süresine bağlı olarak değişmektedir. Öğrencinin yurt dışında geçirdiği süreye bağlı olarak 3 aylık, 6 aylık veya 1 senelik Erasmus seyahat sağlık sigortası poliçesi düzenlenebilmektedir. Schengen Bölgesi içerisinde kalan ülkeler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemektedirler. Erasmus seyahat sağlık sigortası ise öğrencilerin vize alabilmeleri için zorunlu olarak istenen belgeler arasında yer almaktadır. Almanya Erasmus sağlık sigortası, Çekya Erasmus sağlık sigortası, Fransa Erasmus sağlık sigortası ve İspanya Erasmus sağlık sigortası poliçesinin vize evrakları içerisinde yer alması gerekmektedir. Erasmus seyahat sağlık sigortası sigorta acenteleri aracılığı ile yaptırılabilmektedir. 

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Erasmus yurtdışı seyahat sigortası, Erasmus eğitimi amacı ile yurt dışına çıkış yapacak olan öğrencilere yapılan bir sigorta türüdür. Erasmus amacı ile yurt dışına çıkış yapacak olan öğrenciler ani ve beklenmedik hastalık ve kaza durumları ile karşı karşıya kalabilmektedirler. Olası ani ve beklenmedik hastalık ile kaza durumları Erasmus seyahat sağlık sigortası ile güvence altına alınmaktadır. Erasmus seyahat sağlık sigortasının Erasmus programı kapsamında yurt dışına çıkış yapacak olan öğrenciler tarafından yaptırılması zorunludur. Erasmus yurt dışı seyahat sağlık sigortasının temel amacı öğrencilerin yurt dışında karşılaşabilecekleri olası sağlık problemlerinin güvence altına alınmasıdır. 

Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Erasmus için Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Yurtdışı eğitim sağlık sigortası bankalar aracılığı ile veya sigorta acenteleri aracılığı ile yapılabilmektedir. Son derece kapsamlı bir sigorta türü olan Erasmus seyahat sağlık sigortası, yurt dışına Erasmus için çıkış yapacak olan öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Erasmus seyahat sigortası Erasmus yapacak olan öğrenciler tarafından yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür. Yapılmaması durumunda vize işlemlerinde sorunlar çıkabilmektedir. Erasmus seyahat sağlık sigortası, sigorta şirketlerinin resmi internet siteleri üzerinden de yapılabilmektedir. 

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Ne Zaman Yapılır?

Erasmus seyahat sigortasının ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında yer almaktadır. Erasmus yapacak olan öğrencilerin Erasmus seyahat sağlık sigortaları yurt dışı seyahati için gerekli olan vize işlemleri başlatılmadan önce yapılması gerekmektedir. Erasmus seyahat sağlık sigortasının yapılmaması durumunda Erasmus için yurt dışına çıkış talebi bulunan öğrencilerin vizeleri onaylanmayabilmekte ve seyahatin iptal edilmesi gerekebilmektedir. Ülkeye giriş çıkış yapan öğrencilerin eğitimleri süresince Erasmus seyahat sigortası poliçelerini yenilemeleri gerekmemektedir. 

Kimler Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırabilir?

Erasmus seyahat sağlık sigortası son derece geniş kapsamlı olan bir sigorta türüdür. Ancak kapsamlı bir sigorta türü olsa da Erasmus seyahat sağlık sigortası yalnızca belirli bir grup için hizmet vermektedir. Bu nedenle erasmus seyahat sigortasından herkes faydalanamamaktadır. Erasmus Öğrenci Değişim Programı’na başvuru yapan ve başvurusu kabul edilmiş olan tüm öğrenciler Erasmus seyahat sağlık sigortasından yararlanabilmektedirler. Avrupa ülkelerinde geçerli bir sigorta türü olan Erasmus seyahat sağlık sigortası için herhangi bir yaş sınırının olup olmadığı da merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Erasmus seyahat sağlık sigortası için yaş sınırı 30’dur. 30 yaş üzerinde olan kişiler ise Erasmus seyahat sağlık sigortası kapsamına alınmamaktadır. 

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Teminatları

“Öğrenci sigortası” olarak da adlandırılan Erasmus seyahat sağlık sigortası, yurt dışına giden öğrencilerin yurt dışında geçirdikleri süre boyunca karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarına karşı güvence sağlamaktadır. Seyahat sağlık sigortası teminatları üst limiti 30.000 euro ve 50.000 Euro olmak üzere 2 ayrı gruba ayrılmaktadır. Erasmus seyahat sigortası fiyatlarının üst limitine bağlı olarak poliçe fiyatları da artmaktadır. Erasmus için sağlık sigortası teminatları şu şekilde belirtilebilir:

  • Tıbbi tedaviler
  • Sigortalı kişinin vefatı halinde cenaze nakli masrafları
  • Acil mesaj iletilmesi
  • Kapkaç ve kayıp bagaj işlemleri
  • Kaza sonrasında müdahaleler
  • Maluliyet durumunda geri dönüş ile refakatçi masrafları
  • Aile üyelerinin vefat sonrasında geri dönüş giderleri

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Neleri Kapsamaz?

Bazı durumlar Erasmus sağlık sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir. Bu durumlar ise genellikle Erasmus sigortası sahibi olan kişinin sigorta sözleşmesine aykırı davranışları nedeni ile gerçekleşmektedir. Öğrenci seyahat sağlık sigortası kapsamı dışında kalan durumlar sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak genel olarak Erasmus seyahat sağlık sigortası kapsamı dışında kalan durumlar şu şekilde belirtilebilir:

  • Doğal afet nedeni ile oluşan rahatsızlıklar
  • Doğuştan gelen hastalıklar
  • Fıtık
  • Etiketsiz ve ambalajsız olan ürünler
  • Sigortalı kişinin veya sigortalı kişinin ailesinden birinin kasti şekilde hile yapması
  • Alkol ve uyuşturucu kullanımına bağlı olarak gelişen hastalıklar
  • Akıl sağlığı ile ilgili durumlar
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  • Hava ambulans masrafları
  • Kronik hastalıklar
  • Rehabilitasyon ve radyoterapi gibi tamamlayıcı tedaviler
  • Poliçede belirtilmemiş olan maddi ve manevi zararlar
  • Kan veya organ nakli giderleri
  • Protez ve lens gibi suni organlar
  • Ehliyetsiz olarak araç kullanımı
  • Suç işlemeye bağlı olarak meydana gelen durumlar
  • Sportif faaliyetler sebebi ile oluşan rahatsızlıklar
  • Deniz, çöl ve dağ gibi yerlerden kurtarma çabaları

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Sona Erer?

Erasmus öğrencileri için sağlık sigortasının nasıl sona erdiği merak edilmektedir. Erasmus öğrenci sağlık sigortası standart seyahat sağlık sigortasından farklıdır. Erasmus öğrencileri için yapılan seyahat sağlık sigortası yalnızca öğrencilerin seyahatleri süresince geçerli olan sigorta türüdür. Erasmus seyahat sigortası öğrencilerin eğitim sürelerine bağlı olarak düzenlenmektedir. 3 ay, 6 ay veya 1 yıllık olarak düzenlenebilmektedir. Söz konusu sürenin sonuna gelindiğinde ise erasmus seyahat sağlık sigortasının teminatları da sona ermiş olmaktadır. Erasmus seyahat sağlık sigortasının bitiş tarihi sigorta sözleşmesinde detaylı olarak şu şekilde belirtilmektedir:

  • Erasmus seyahat sigortası poliçe süresi dolduğunda sigorta sona ermektedir.
  • Erasmus seyahat sigortası genellikle öğrencilerin seyahatleri süresince geçerli olmaktadır. Seyahat süresi sona erdiğinde ise sigorta geçerliliğini kaybetmektedir.
  • Erasmus seyahat sağlık sigortası poliçe süresi, öğrencinin Türkiye sınırlarına giriş yapmasından önce dolar ise, poliçe teminatları sona ermektedir.
  • Öğrenci seyahati süresince Türkiye sınırlarına giriş yapar ise, Erasmus seyahat sağlık sigortası poliçesi iptal olmaktadır. 

Erasmus Seyahat Sağlık Sigortası İptal Ettirilebilir mi?

Öğrenciler tarafından yanıtı en çok merak edilen sorular arasında “Erasmus seyahat sağlık sigortası iptal ettirilebilir mi?” bulunmaktadır. Erasmus seyahat sağlık sigortası iptal ettirilebilmektedir. Öğrencinin vize işlemlerinde herhangi bir problemin yaşanması durumunda seyahat iptal edildiğinde, Erasmus seyahat sağlık sigortası da iptal ettirilebilmektedir. Ancak problemin yaşanmaması durumunda Erasmus seyahat sağlık sigortası iptal ettirilememektedir.

Yorumlar kapalı