2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Seyahat Sağlık Sigortası Nereden Alınır?

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir? Seyahat Sağlık Sigortası Nereden Alınır?

teklif al

Ülke içinden yurt dışına çıkış yapacak kişileri, yolculukları süresince çeşitli hastalıklara ve kazalara karşı koruyan sigorta türüne “seyahat sağlık sigortası” adı verilmektedir. Sağlık sigortası yurtdışı seyahatlerinin güvenle yapılabilmesini sağlamakta ve kişilere güvence niteliğinde olmaktadır. Yurtdışı sigortası, seyahat edecek kişiler ülke sınırlarından çıkış yaptığı andan itibaren yurt içine dönene kadar koruma altına almaktadır. Erasmus, dil eğitimi veya uzun dönem lisans eğitimleri için yurt dışını tercih eden öğrenciler için de seyahat sağlık sigortaları yapılmaktadır. Seyahatlerini güvence altına almak isteyen kişiler “Sağlık sigortası ne kadar?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Seyahat sağlık sigortası sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebileceğinden en uygun fiyat teklifleri için sigorta acentelerine başvurulması gerekmektedir. İnternet üzerinden de yurtdışı seyahat sigortası hesaplama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Yurt dışı seyahatleri yapan kişileri güvence altına alan sigortalara “seyahat sağlık sigortası” adı verilmektedir. Seyahat sağlık sigortası vize alınarak gidilebilen ülkeler tarafından istenen bir sigorta çeşidi olduğundan sıklıkla ihtiyaç duyulmaktadır. Vize zorunluluğu olan Almanya, İspanya, Polonya, Amerika ve Hollanda gibi ülkeler tarafından mecburi istenen evraklar arasında bulunmaktadır. Seyahat sigortası yaptıran kişiler seyahatleri sırasında karşılaşabilecekleri olası tüm risklere karşı yolculuklarını güvence altına almaktadırlar. Seyahat sırasında kişiler çeşitli hastalıklar ve kaza gibi durumlar ile karşılaşabilmekte ve maddi manevi yıkım yaşayabilmektedirler. Seyahat sigortası poliçesinde belirtilen limitler dahilinde sigortalı kişiler ani ve beklenmedik şekilde karşılaşabilecekleri olumsuz durumlara karşı kendilerini garanti altına almakta ve huzurlu bir yolculuk geçirebilmektedirler. 

Seyahat Sağlık Sigortası Genel Şartları Nelerdir?

Seyahat sağlık sigortası genel şartları Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği tarafından belirlenmektedir. Seyahat sağlık sigortası genel şartları kapsamında yurtdışı seyahat sağlık sigortası yalnızca kişilerin seyahatleri süresince geçerli olmaktadır. Sigortalı kişinin yurt içinden pasaportu ile çıkışından itibaren aktifleşen seyahat sağlık sigortası, kişinin ülkeye giriş yapması ile sona ermektedir. Yurtdışı seyahat sağlık sigortasının teminatlar dahilinde kapsadığı durumlar şu şekilde belirtilebilir:

  • Gecikmeli bagaj
  • Ferdi kaza teminatı
  • Acil mesajların iletilmesi
  • İlaç gönderilmesi
  • Terör teminatı
  • Ceza davalarında kefalet
  • Bagajın bulunması ve sigortalı kişiye ulaştırılması
  • Tarifeli uçuşta bagaj kaybolması, çalınması ya da zarar görmesi
  • Bagajın bulunması ve sigortalı kişiye ulaştırılması
  • Kaza veya hastalık nedeniyle yurt dışında kalış süresinin uzatılması
  • Sigortalı kişinin aile üyelerinden birinin nakli ve konaklaması
  • Herhangi bir kaza durumunda sigortalı kişinin nakli
  • Yurt dışında ayakta veya yatarak tıbbi tedavi masrafları
  • Taburcu olduktan sonra veya vefat ettikten sonra sigortalı kişinin ülkeye nakli
  • Evde oluşan bir kaza sonucunda ortaya çıkan masrafların karşılanması

Seyahat Sağlık Sigortası Nereden Alınır?

Yurt dışı sağlık sigortası kapsamının ile sigorta primlerinin sigorta yaptırma kararı vermeden önce ayrıntılı şekilde bilinmesi gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortasının türüne göre genel şartlar ve teminatlar farklılık gösterebilmektedir. Kişiler kendi istek ve ihtiyaçlarına uygun ek teminat seçenekleri ile seyahat sağlık sigortası poliçelerini düzenleyebilmektedirler. Ek teminatlar ile seyahat sağlık sigortasının kapsamı genişletilebilmektedir. Türkiye’den vize isteyen bazı ülkeler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına zorunlu seyahat sigortasını şart koşmaktadır. Vize için istenen evraklar arasında bulunması gereken seyahat sağlık sigortası almak için sigorta acentelerine başvurulabilmektedir. Yurtdışı seyahat sigortası kapsamı ve yurtdışı sağlık sigortası fiyatları sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilmektedir. Zaman tasarrufu yapmak isteyen kişiler sigorta şirketlerinin internet siteleri üzerinden online olarak da seyahat sağlık sigortası başvurusu yapabilmektedirler. Ancak vize için alınan seyahat sağlık sigortasında ıslak imzalı belge istenildiği için sigorta şirketinden ıslak imzalı ve kaşeli sağlık seyahat sigortası belgesinin alınması gerekmektedir. Yurtdışı seyahat sağlık sigortası için herhangi bir bekleme süresi gerekmemektedir. 

Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Alınır?

Seyahatlerinde karşılaşabilecekleri risk durumlarına karşı güvence altında olmak isteyen kişilerin tercih ettiği seyahat sağlık sigortaları, sigorta şirketleri aracılığı ile alınabilmektedir. Seyahat sağlık sigortası kapsamı ve seyahat sağlık sigortası primleri sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebileceğinden dolayı, söz konusu konularda sigorta acentelerinden detaylı bilgi alınması faydalı olmaktadır. Seyahat sağlık sigortası direkt sigorta acenteleri ile iletişime geçilerek alınabileceği gibi aynı zamanda sigorta şirketlerinin internet siteleri üzerinden online olarak da yapılabilmekedir. Vize şartı olarak alınacak seyahat sağlık sigortalarında, sigorta şirketinden ıslak imzalı ve kaşeli seyahat sağlık sigortası belgesinin alınması gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortası alabilmek için sigorta şirketleri tarafından bazı gerekli belgeler istenmektedir. Bu belgeler şu şekilde belirtilebilir:

  • Kimlik ve seyahat bilgileri
  • Ürün bilgileri
  • Ödeme bilgileri
  • İşlem onayı

Yurtdışı Seyahat Sigortası Zorunlu mu?

Yurtdışı ülkeler için vize almak için araştırma yapan kişiler “Yurtdışı seyahat sağlık sigortası vize almak için zorunlu mu?” sorusuna yanıt aramaktadırlar. Vize için seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Seyahat sağlık sigortası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vizeyi zorunlu tutan ülkelere vize almak için zorunludur. Yurtdışı seyahat sağlık sigortası, seyahat süresini ve istenen teminat bedelini kapsamaktadır. Yurtdışı seyahatleri için bir garanti niteliği taşıyan seyahat sağlık sigortasının kapsamı da değişiklik gösterebilmektedir. 

Yurtdışı Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?

Ulaşım yollarından birini kullanarak yurt içinde veya yurt dışında seyahat eden kişileri, seyahatleri boyunca karşılaşabilecekleri çeşitli sağlık sorunlarına ve kazalara karşı koruyan seyahat sağlık sigortası poliçesinde yer alan ana teminatlar şu şekilde belirtilebilir:

  • Ayakta ve Yatarak Tıbbi Tedavi Teminatı

Seyahat sağlık sigortasının ayakta ve yatarak tıbbi tedavi teminatı ile kişiler beklenmedik yaralanma ya da hastalık durumlarında ameliyat, hastane ve doktor tarafından yazılan ilaç masrafları 30.000 euro teminat ile seyahat sağlık sigortasının kapsamında yer almaktadır.

  • Tıbbi Bilgi ve Danışmanlık

Sigortalının isteği üzerine sağlık sigortası teminatları kapsamında yer alan bütün konular ile ilgili acil ve gerekli bilgilerin iletilmesi seyahat sağlık sigortası kapsamında yer almaktadır.

  • Sigortalının Tıbbi Sebeplerle Nakli ve Seyahati

Seyahat sağlık sigortası bulunan kişiler geçirdikleri hastalık ve yaralanma durumlarında refakatçi doktor ile ambulans eşliğinde en yakın sağlık kuruluşuna nakil edilmektedir. Sağlık sigortası poliçesi kapsamında yer alan durumlarda, yatarak operasyon gerektiren bir durumun sonrasında daimi ikametgaha bütün ulaşım giderleri karşılanmaktadır.

  • Sigortalı kişinin vefatı halinde cenazenin tıbbi şartlara uygun olarak nakli

Seyahat sağlık sigortası kapsamında yer alan hastalıklar ve yaralanmalar sonucunda kişinin vefatı halinde, cenazenin defnedilmesi için ülke genelindeki daimi ikametgah adresine nakli gerçekleştirilmektedir.

Yeşil Pasaport İçin Seyahat Sigortası Gerekli mi?

Yeşil pasaport sahiplerinin Schengen vizesinin geçerli olduğu Avrupa Birliği ülkelerine girişlerinde seyahat sağlık sigortası yaptırması gerekmektedir. Seyahat sigortası en az 1 günlük olmak üzere 10 günlük, 15 günlük, 3 aylık ve 1 yıllık olarak yapılabilmektedir. 1 aylık yurtdışı seyahat sağlık sigortası en çok tercih edilen seyahat sağlık sigortası süresidir. Öğrencilere yönelik olarak yapılan ve erasmus gibi öğrenci değişim programları nedeniyle ülke değiştirmek zorunda kalan kişiler için yapılan yurtdışı öğrenci seyahat sigortası, öğrencileri yolculuk süresince korumaktadır. Yurt dışı eğitim amaçlı seyahat sigortasından uzun dönem veya kısa dönem ülke dışına çıkış yapan öğrenciler faydalanabilmektedir.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla en uygun Seyahat Sağlık Sigortası fiyatlarını sorgulamak için hemen teklif alın!

Yorumlar kapalı