2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Konut Sigortası Neleri Kapsar? Konut Sigortasının Karşılamadığı Durumlar Nelerdir?

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Ev ve evin içerisinde yer alan eşyaların deprem, yer kayması ve su baskını gibi doğal afet türleri ile yangın ve hırsızlık gibi çok sayıda risk içeren duruma karşı güvence altına alınmasını sağlayan sigorta türü “konut sigortası” olarak adlandırılmaktadır. Konut sigortası genel şartlarına göre konut sigortası teminatları sigorta poliçesinde belirtilmektedir. Konut sigortası poliçelerinde ana teminat olarak “yangın teminatı” bulunmaktadır. Ancak poliçe sahipleri kendi ihtiyaçlarına bağlı olarak poliçelerine ek teminat seçenekleri ilave ederek poliçe kapsamlarını genişletebilmektedirler. Böylece poliçe sahipleri daha kapsamlı konut sigortası poliçelerinden yararlanabilmektedirler. Konut sigortası poliçeleri sigorta acenteleri aracılığı ile düzenlenebilmektedir. 

Konut sigortasının faydalarından en önemlisi, konutlarda yer alan eşyaların da güvence altına alınabilmesidir. Eşya sigortası ile günlük yaşamda karşılaşılabilecek su baskını, yer kayması, deprem ve hırsızlık gibi riskli durumlar teminat altına alınmaktadır. Eşya sigortasının yaptırılabilmesi için ev sahibi olunması gerekmez. Hem ev sahipleri hem de kiracılar eşya sigortası yaptırabilirler. Kiracılar da istedikleri takdirde evlerinde yer alan eşyaları olası risk durumlarına karşı garanti altına alabilmektedirler. Eşya sigortası konut sigortası ile birlikte yaptırılabilen bir sigortadır. Ancak ayrı başına da eşya sigortası yaptırılabilmektedir. Konut sigortası poliçelerinde ev boş hali ile sigortalanmakta, eşya sigortasında ise sigortalı kişiler için manevi ve maddi önem içeren tüm eşyalar teminat altına alınabilmektedir.  

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

“Ev sigortası” olarak da adlandırılan konut sigortası, deprem, hırsızlık, su baskını, yer kayması, yangın gibi riskli çok sayıda duruma karşı evlerin güvence altına olmasını sağlayan bir sigorta türüdür. Konut sigortası yalnızca mülk sahipleri tarafından değil, aynı zamanda kiracılar tarafından da yaptırılabilmektedir. Konut sigortası hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcıların en başta yanıt aradıkları soru “Konut sigortasının karşıladığı durumlar nelerdir?” olmaktadır. Konut sigortası poliçesi ile poliçe sahiplerine geniş teminatlar sunulmaktadır. Her konut sigortası poliçesinde ana teminat olarak “yangın teminatı” yer almaktadır. Poliçe sahipleri, poliçelerine ek teminatlar ilave ettirebilmekte ve böylece daha kapsamlı konut sigortası poliçelerine sahip olabilmektedirler. 

Konut sigortaları ile konutta yangın ve yıldırım düşmesi gibi riskli durumların yol açabileceği hasarların tümü sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Bunun yanı sıra infilak ve yangın nedeniyle meydana gelen duman ile dumanın ev içerisinde bulunan eşyalara verdiği direkt zararlar da konu sigortası kapsamına girmektedir. Konut sigortası kapsamı sigorta şirketlerine göre değişebileceği için teminatlar hakkında çok daha detaylı bilgi sigorta şirketlerinden alınabilmektedir. Konut sigortası kapsamında bulunan ek teminatlar ise şu şekilde belirtilebilir:

  • Cam Kırılması
  • Makine Kırılması
  • Hırsızlık
  • Duman
  • Aile Reisi Sorumluluğu
  • Yangın Mali Sorumluluk
  • Dahili Su
  • Araba Çarpması
  • Hava Taşıtları Çarpması
  • Deniz Taşıtları Çarpması
  • Gasp, Kapkaç ve Yankesicilik
  • Enkaz Kaldırma
  • Enflasyondan Korunma
  • Elektronik Cihaz Teminatı
  • Ev Yardım Hizmetleri
  • Yakıt Sızması
  • Yardım Hizmetleri
  • Grev, Lokavt, Kargaşa, Terör ve Halk Hareketleri

Konut Sigortasının Karşılamadığı Durumlar Nelerdir?

Konut Sigortasının Karşılamadığı Durumlar Nelerdir?

Konut sigortası ile ilgili araştırma yapan kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “Konut sigortası neleri kapsamaz?” yer almaktadır. Konut sigortası ile yangın, deprem, su baskını, hırsızlık gibi çok sayıda riskli durum teminat altına alınmaktadır. Riskli durumlar sebebiyle evlerde meydana gelen hasarlar, sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. Böylece konut sigortası poliçesi sahipleri mali kayıp yaşamamaktadırlar. Konut sigortasının karşılamadığı durumlar ise konut sigortası genel şartlarında belirtilmektedir. Konut sigortası özel şartlar ise sigorta şirketlerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Konut sigortasının karşılamadığı durumlar şu şekilde ifade edilebilir:

  • Nükleer yakıt sebebiyle oluşan zararlar
  • Yangın olmaksızın, elektrik ile çalışan cihazların topraklanma yapması veya kısa devre yapması nedeniyle meydana gelen zararlar
  • Savaş, istila ve yabancı düşman hareketleri nedenli durumların oluşturduğu tüm zararlar
  • Kamu otoritesi tarafından sigortalı varlıklar üzerinde tasarruf nedeniyle oluşan tüm zararlar
  • Sigortalı olan varlıklarda meydana gelen mekanik olaylar sebebiyle oluşan zararlar
  • Yangın olmaksızın, eşyalarda sigortalı kişilerin kullanma şekillerinin neden olduğu zararlar

Konut Sigortası Kombi Arızasını Kapsar mı?

Ev sigortası kapsamı ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “Konut sigortası kombi bakımını ve kombi arızasını karşılar mı?” yer almaktadır. Konut sigortasının kombi arızasını karşılayabilmesi için elektronik ev eşyalarının konut sigortası poliçesine dahil edilmesi gerekmektedir. İsteğe bağlı olarak beyaz eşya sigortası ana poliçeye eklenebilmektedir. Konut sigortası poliçelerinde ana teminat olarak “yangın teminatı” yer almaktadır. Konut sigortası poliçelerinin kombi arızasını ve kombi bakımını karşılayabilmesi, konut sigortası poliçelerinde kombi bakım hizmeti teminatının bulunmasına bağlıdır. Ek teminat olarak poliçelere ilave edilebilen kombi bakım hizmeti teminatı ile kombiler garanti altına alınabilmektedir. Kombi bakımı çalışır durumda olan veya garanti süresi sona ermiş olan kombilere yapılmaktadır. Böylece konut sigortası hasarsızlığı bozulmamaktadır. 

Konut Sigortası Çatı Akmasını Karşılar mı?

Konut sigortası kapsamı ile ilgili fikir sahibi olmak isteyen kişilerin yanıt aradıkları sorulardan biri de “Konut sigortası çatı akmasını karşılar mı?” olmaktadır. Konut sigortası poliçelerinde yer alan yangın teminatına ek teminat seçenekleri ilave edilerek, son derece geniş kapsamlı bir sigorta poliçesinden faydalanılabilmektedir. Konut sigortası çatı akması teminatı ile çatı akması sebebiyle evlerde meydana gelen tüm zararlar sigorta kapsamına alınabilmektedir. Konut sigortası izolasyon teminatı ile ise evlerde rutubet nedeniyle oluşan zararlar garanti altındadır. Konut sigortası poliçesinde belirtildiği durumda, konut sigortası poliçesi çatı akması nedeniyle oluşan zararlar sigorta şirketleri tarafından karşılanmaktadır. 

Konut Sigortası TV Kırılmasını Karşılar mı?

Konut Sigortası TV Kırılmasını Karşılar mı?

Konut sigortası yaptıranların yanıtını merak ettiği sorular arasında “Konut sigortası TV kırılmasını karşılar mı?” olmaktadır. Konut sigortası poliçesinin TV kırılmasını karşılayıp karşılamadığı, poliçede elektronik eşya teminatının bulunup bulunmamasına bağlıdır. Konut sigortası poliçelerine ilave edilebilen bir ek teminat olan elektronik eşya sigortası ile kırılan televizyon ekranının maliyeti sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Konut sigortasının kapsamı, ek teminat seçenekleri ile genişletilebilmektedir. 

Konut Sigortası Kiracının Verdiği Zararı Karşılar mı?

Eve sigorta yaptırmak isteyen kullanıcıların yanıt aradıkları sorulardan biri de “Konut sigortası kiracının verdiği zararı karşılar mı?” olmaktadır. Konutlara yönelik hazırlanan mevcut konut sigortası poliçesi kapsamında bina poliçe teminatlarının dahil edilmesi durumunda mal sahibinin uğradığı zararlar teminat altına alınmaktadır. Böylece konutta meydana gelmesi olası tüm zararlar karşılanmaktadır. Bununla birlikte konut sigortası poliçesinin kiracı tarafından yapılması durumunda poliçeye bina teminatı ilave edilmemektedir. Bina teminatı ilave edilmediğinde ev sahibi konut sigortası poliçesinden faydalanamamaktadır. 

Ev sahiplerinin mülklerini kiralamaları durumunda kiracılardan teslim alınan evin iyi durumda olmasını beklemektedirler. Kiracılar, konut sigortası poliçesi düzenletirken ek teminat ile poliçeye eve verilebilecek zararları da ilave ettirebilmektedirler. Kiracıların mal sahiplerine olan sorumluluğu ise bu ek teminat ile garanti altına alınmaktadır. Konutun zarar görmesi durumunda meydana gelen hasar, sigorta şirketi tarafından karşılanmaktadır. Böylece konut sigortası poliçesi, hem ev sahibini hem de kiracıyı güvence altına almaktadır. Konut sigortasının avantajlarından biri de ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmanın sağlanmasına yardımcı olmasıdır.

Ethica Sigorta ayrıcalıklarıyla en uygun Konut Sigortası fiyatlarını öğrenmek için hemen tıklayın!

Yorumlar kapalı