2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Kış Tatili Yerleri : Türkiye’de Kışın Nerede Tatil Yapılır?

Kış Tatili Yerleri : Türkiye’de Kışın Nerede Tatil Yapılır?

Kış Tatil Önerileri: Uludağ

Uludağ kayak merkezi ve kayak otelleri ile en güzel kış tatil yerleri listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Kış mevsimini bembeyaz bir kar örtüsü ile karşılayan Uludağ’ın muhteşem görüntüsü aylar boyunca ziyaretçilerini büyülüyor. Bursa sınırlarında yer alan Uludağ, İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı ile sıklıkla tercih ediliyor. Uludağ kayak merkezi, sadece yerli turistlerin değil yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Her yıl eğlenceli festivallerin de yapıldığı Uludağ’da dolu dolu zaman geçirebilir, kayak yapmanın tadına varabilirsiniz. Akşamları sıcak şöminenin başında yılın tüm yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. 

Kış için Tatil Önerileri: Kapadokya

Kapadokya da kış için tatil önerileri listesinin popüler lokasyonlarından biri oluyor. Doğanın ve tarihin buluştuğu muhteşem bir coğrafyaya sahip Kapadokya, Nevşehir sınırlarında. Tarihten günümüze açılan bir kapı gibi yükselen peri bacaları, mağara oteller ve gökyüzünü süsleyen balonlar Kapadokya tatilinde unutulmaz bir zaman geçirmenizi sağlayacak. Yıl boyunca dünyanın dört bir yanından sayısız ziyaretçinin akın ettiği Kapadokya’yı kışın tatil yapılacak yerler listenize almayı ihmal etmeyin. 

 

Kış için Tatil Yerleri: Yalova   

Yalova merkezi konumu ile hem haftasonu kaçamakları için hem de uzun tatiller için uygun lokasyonlardan biri oluyor. Büyük şehirlere yakınlığı ile öne çıkan Yalova, termal kaynakları ile yılın her döneminde sayısız turisti kendisine çekiyor. Hem yerli hem yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapan Yalova’da ailenizle, tek başınıza ya da arkadaşlarınızla birlikte keyifli zaman geçirebilir, zengin termal kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Kış Aylarında Tatil Yerleri: Eskişehir

Eskişehir de kışın gidilecek tatil yerleri arasında. Eskişehir, Türkiye’nin en modern ve en genç nüfuslu şehirlerinden biri olarak biliniyor. Şehir, özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde görülmeye değer manzaralar sunuyor. Eskişehir’in ortasından geçen Porsuk Çayı, parklar ve bahçeler büyük şehirlerin karmaşasından uzaklaşmanıza olanak tanıyor. Ayrıca şehirde bulunan müzeler ve tarihi kalıntıları da görülecek listenize eklemeyi unutmamalısınız. Dünyadaki diğer örneklerinden esinlenerek yapılan Balmumu Müzesi, gezmekten zevk alacağınız müzelerden birisi olacak. Kolaylıkla ulaşabileceğiniz Odunpazarı’nı da görmeyi ihmal etmemelisiniz. Buradaki tarihi binalar ve özel Arnavut kaldırımlı sokaklar sizi bambaşka bir döneme götürecek.

Kışın Tatil Yapılacak Yerler: Sapanca

Merkezi konumu nedeniyle günübirlik ya da haftasonu tatilleri için de ideal bir seçim olan diğer bir lokasyon ise Sapanca. Sakarya’nın en popüler ilçesi olan Sapanca da, yılın her dönemi farklı bir renge bürünen lokasyonlardan biri olarak düşünülüyor. Sapanca soğuk kış mevsiminde ise ziyaretçilerine unutulmaz manzaralar sunuyor. Masmavi göl manzarası ve doğal güzellikleri ile ruhunuzu dinlendiren Sapanca’da iş stresini ve tüm yorgunluğunuzu geride bırakabilirsiniz. Yaklaşık 16 km uzunluğa sahip gölün çevresinde yürüyüş yapabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Karlı bir dönemde buradaysanız göl ve göl çevresinin muhteşem görüntüsü ile büyülenebilirsiniz. 

Siz de kış mevsiminin kasvetini ve soğuğunu eğlenceye dönüştürmek istiyorsanız, Türkiye’nin dört bir köşesinde görülmeye değer birçok tatil yeri bulunuyor. Tatil boyunca karşılaşabileceğiz sağlık masraflarını ise Ethica seyahat sağlık sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. 

Yorumlar kapalı