2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Isı Yalıtımı Nedir? Ev İçi Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Isı Yalıtımı Nedir? Ev İçi Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Isı Yalıtımı Nedir?

Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın konutların içine girmesine ve konuttan çıkmasına engel olan sistemdir. Isı köprüleri aracılığıyla gerçekleştirilen ısı yalıtımı, odaların, evin her bir alanına uygulanabilir.

Isı yalıtımıyla birlikte ısınma ve soğutma için ödenen faturalar azaltılabilir. Tüketilen enerjiyi azaltabilen ısı yalıtımı, konforunuzu artırmanıza yardımcı olur. Isı yalıtımıyla birlikte konutunuz daha yaşanabilir bir hâle gelebilir.

Isı Yalıtımı Ne İşe Yarar? Avantajları Nelerdir?

Isı yalıtımının avantajları ve ne işe yaradığıyla ilgili bilgiler şu şekildedir:

        1. Kışın ve yazın konutun ısısıyla ilgili problemleri önleyen ısı yalıtımı, dört mevsim daha konforlu bir yaşam alanı sağlar.
        2. Doğru yalıtım uygulamaları yapıldığında %60’a kadar tasarruf elde edilebilir.
        3. Yalıtım işlemi, konutunuzdan küfü, nemi ve rutubeti uzak tutar.
        4. Yalıtımla birlikte konutunuzdaki bakım onarım maliyetlerini azaltabilirsiniz.
        5. Ekolojik dengenin korunmasına, zararlı emisyonların etkisini azaltmaya yardımcı olabilirsiniz.

Kış Ayları Yaklaşıyorken: Evinizde Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Isı yalıtımı, evin her bir köşesine ayrı uygulamalarla yapılabilir. Doğru bir biçimde uygulanan ısı yalıtımı, konutunuzun konforunu olabilecek maksimum düzeye ulaştırabilir.

Ev ve Odalar İçin İçten Isı Yalıtımı

Pek çok kişi ev içi ısı yalıtımı nasıl yapılır merak eder. Ev ve odalar için içten ısı yalıtımı yaptırmak mümkündür. Öncelikle ev içerisinde ısı yalıtımı yaptırmadan günlük enerji kaybının ne şekilde olduğunu belirlemek gerekir. Ev ve odalarda ısı yalıtımı, malzemelerin duvara monte edilmesiyle gerçekleşir. Bu aşamada hem içten hem de dıştan ısı yalıtımı yaptırmak önemlidir. Dış cephelerde kullanılacak ısı yalıtım malzemeleriyle iç cephe malzemeleri aynı olmadığından doğru malzemelerin kullanıldığından emin olmak gerekir.

Tavan Isı Yalıtımı

Tavanlar, ısı kaybının en çok yaşandığı alanlardan biridir. Bu nedenle doğru bir tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır bilinmelidir. Bu alanda oluşan nem ve rutubetten ötürü ısı kaybı artar. Su sızıntılarının, nemin ve rutubetin işlemden önce belirlenmesi ve doğru teknikler ve doğru malzemelerle ısı yalıtımının gerçekleştirilmesi önemlidir.

Cam ve Pencereleriniz İçin Isı Yalıtımı

“Cam ısı yalıtımı nasıl yapılır, pencere ısı yalıtımı nasıl yapılır?” gibi sorular, ısı yalıtımı yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği noktalardandır. Camlar ve pencerelerde sızdırmaz, kalitesi yüksek, ısı geçirgenliği düşük malzemelerin kullanılması ve bu malzemelerin doğru şekilde uygulanması gereklidir. Doğramalar ve yalıtım camı ünitelerinin de bu kriterlere uygun seçilmesi önemlidir.

Zemin Isı Yalıtımı

Oda içi ısı yalıtımı nasıl yapılır merak edenler için en son ve önemli aşamalardan biri zemin ısı yalıtımıdır. Peki zemin ısı yalıtımı nasıl yapılır? Zeminler de ısı kaybının en çok yaşandığı alanlardan olduğundan taş yünü ve cam yünü gibi malzemeler kullanılarak ve doğru uygulamalar yapılarak zemin ısı yalıtımı gerçekleştirilmelidir.

Isı Yalıtımı Hangi Maddelerle Yapılır?

Isı yalıtımı için pek çok malzeme kullanılır. Önemli olan hangi malzemenin hangi alan için uygun olduğunu bilmek ve buna göre uygulama yapmaktır. Isı yalıtımı yaptıracağınız zaman anlaştığınız kişilerle kullandıkları malzemelerin detaylarını konuşabilirsiniz. Genel olarak ısı yalıtımı için şu malzemeler kullanılır:

        • Cam yünü
        • Plastik köpük
        • Perlit
        • Mantar
        • Sentetik elyaf
        • Odun lifi
        • Rende talaşı
        • Yonga

“Daire içi ısı yalıtımı nasıl yapılır, içten ısı yalıtımı nasıl yapılır?” sorularının cevabı ve ağırlıklı olarak kullanılan malzemeler bu şekildedir. Siz de ısı yalıtımı yaptırarak konutunuzun konforunu artırabilirsiniz. Ethica Konut Sigortası ile de ısı yalıtımını yaptırdığınız ve güvenle oturduğunuz evinizin maddi kayıplarının önüne geçebilirsiniz.

Yorumlar kapalı