2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama Yöntemleri 2022

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır? Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama Yöntemleri

Kişiler araç tramer sorgulamanın nasıl gerçekleştirildiğini merak etmektedirler. Hasar kayıt sorgulama işlemi için birkaç farklı yol bulunmaktadır. Kişiler ptt hasar sorgulama ile detaylı araç sorgulama işlemlerini yapabilmektedirler. Aynı zamanda TRAMER üzerinden ve online plaka sorgulama yöntemi ile de araçlarına dair bilgileri öğrenebilmektedirler. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde şase no ile hasar sorgulama yapılabilmektedir. E-devlet üzerinden ücretsiz hasar kaydı sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. SMS ile de araç hasar kaydı öğrenmek mümkündür. SMS ile araç detayı bilgilerinin öğrenilebilmesi için hasar sorgulama numarası: “5664” olmaktadır.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Araç alımı yapacak kişiler birkaç farklı yöntem ile araçlarına ait eski kaza bilgilerini, bu kazaların hangi tarihlerde gerçekleştiğini, kazaların maddi değerini ve araçtaki değişen parçaları kolaylıkla öğrenebilmektedirler. E-devlet üzerinden, TRAMER üzerinden ve sms yolu ile araca dair bilgiler detaylı olarak alınabilmektedir. 5664’e atılan sms ile araca ait bilgiler cep telefonlarına detaylı olarak gönderilmektedir. Araç hasar kaydı sorgulama işlemi bütün operatörlerden yapılabilmektedir. 

Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama Yöntemleri

Araçlarına sigorta yaptırmak isteyen kişiler gerekli işlem öncesinde plaka ile araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Araç hasar sorgulama işlemi ile araç sahipleri araç sigortası için ödemeleri gereken karşılığın adil olup olmadığını öğrenebilmektedirler. Araç sigortasına ilişkin tutarların doğruluğunun araç sürücüleri tarafından takip edilebilmesi için plaka ile araç sorgulama işlemi gerçekleştirmek önemli bir husustur. Bunun yanı sıra ikinci el araç satın alan kişi, hasar kaydı öğrenme işlemi ile aracın hasar geçmişi hakkında gerekli bilgileri alabilmektedir. Bu doğrultuda araç satın alımı konusunda aracın değerinin üzerinde bir tutar ödemek zorunda kalmamaktadır. 

Plakadan araç hasarı sorgulama işleminde, aracın herhangi bir hasara neden olan kazaları ve tarihleri ile gerçekleşen hasarlar ve bu hasarların maddi değeri hakkında önemli bilgiler elde edilmektedir. Plakadan araç hasar kaydı sorgulama sms ile veya e-devlet sitesi üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Tramer kaydı sorgulama ve çağrı merkezi yolu ile de plaka araç hasar kaydı sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Kişiler, plaka sorgulama ile şu bilgilere kolaylıkla ulaşabilmektedirler:

        • Kazanın boyutu
        • Kaza ve tutanak bilgileri
        • Aracın parçaları ve bu parçaların orjinal olup olmadıkları
        • Tazminatı ödeyecek şirketin bilgileri
        • Aracın geçirdiği bütün servis süreçleri
        • Aracın geçmişte kazaya karışıp karışmadığına dair tüm detaylar
        • Ödenen hasar tutarları
        • Aracın kaç kez el değiştirdiğine dair bilgi
        • Araç sigortası poliçe bilgileri

E-Devlet Hasar Kaydı Sorgulama

Araç hasar sorgulama işlemleri e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. E-devlet üzerinden araç hasar kaydı sorgulamak için ilk önce internet üzerinden https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresine giriş yapılmaktadır. Ekrana açılan tablo üzerine e-devlet şifresi ile T.C kimlik numarası bilgisi girilerek “giriş yap” kutusuna tıklanmaktadır. Açılan yeni ekranın sağ üst köşesinde yer alan “e-hizmetler” sekmesine tıklanarak sıralanan liste üzerinden “Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi” başlığının seçilmesi gerekmektedir. Ekrana gelen yeni liste üzerinden “Trafik Poliçe ve Hasar Bilgisi Sorgulama” başlığına tıklanarak yeni açılan pencereye boşluğuna plaka numarası bilgisi girilerek “sorgula” kutucuğuna tıklanmaktadır. 

SMS İle Hasar Kaydı Sorgulama

Araç sahipleri, araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini birkaç farklı yol ile yapabilmektedirler. Araç hasar sorgulama sms ile de yapılabilmektedir. Plaka ile araç sorgulama gerçekleştirmek için mesaj metni kısmına araç plakası bitişik olarak yazılmakta ve “5664” numarasına mesaj iletilmektedir. Söz konusu işlem ile aracın plakası değişmiş bile olsa aracın eski hasar bilgilerine dair detaylar öğrenilebilmektedir. Araca ait tüm hasar bilgilerinin detayı cep telefonuna kısa mesaj olarak gelmektedir. Kısa bir sürenin ardından araca ilişkin değişen parçaların ve bu parçaların hangi tarihlerde değiştiğine dair bilgiler hakkında da detaylı olarak mesaj gönderimi yapılmaktadır. Araçta değişimin yapıldığı herhangi bir parçanın olup olmadığının öğrenilebilmesi için ise cep telefonlarının mesaj kısmına PARÇA yazıp bir boşluk bırakarak plaka numarasına yazılmalı ve 5664’e detay sorgulama için mesaj gönderilmesi gerekmektedir. KIsa bir sürenin ardından araçta değişen parça sorgulamaları ve bu parçaların hangi tarihte değiştikleri ile ilgili detayların gönderimi yapılmaktadır. 

 Eksper raporu olan kazalara ilişkin hasarlı parçalar ve değişim durumlarının öğrenilebilmesi için ise cep telefonlarının mesaj bölümlerine PARÇA yazıp bir boşluk bırakarak plaka bilgisi boşluk hasar tarihi bilgisi yazılarak 5664’e kısa mesaj yollanmalıdır. Araçta değişen parçalar bulunmakta ise, hasarın meydana geldiği tarih ile beraber yapılan tüm parça değişimleri ile değişen parçaların isimleri ve değişim fiyatlarını öğrenebilmek için PARÇA yazıp boşluk bırakılarak plaka bilgisi boşluk kaza tarihi bilgisi girişi yapılıp yine 5664’e kısa mesaj gönderilmesi gerekmektedir. SMS ile araç kaza sorgulama işlemi bütün operatörler aracılığı ile gerçekleştirilebilmektedir. Kişiler “5664 ücretli mi?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. 5664 hasar sorgulama işlemi için 15 TL alınmaktadır. 

Tramer İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Plaka sorgulama ücretsiz olarak tramer üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Tramer üzerinden araç hasar kaydı, mağdur bilgisi, araç kasko bilgisi, araç trafik poliçesi, kaza yapan aracın kaza tespit tutanağı üzerinde bulunan kusur oranı hakkındaki bütün bilgiler detaylı olarak öğrenilebilmektedir. Tramer sorgulama işlemi için gerçekleştirilmesi gereken adımlar ise şu şekilde belirtilebilir:

 

        • İnternet üzerinden https://www.sbm.org.tr/ adresine giriş yapılmaktadır.
        • Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezine (SBM) ait bu adresin ana sayfasında yer alan “Sigortam360” sekmesine tıklanması gerekmektedir.
        • Sayfa üzerinden “üye ol” sekmesinin seçilmesi gerekmektedir.
        • Açılan tablo üzerine yaşanan şehir, ad, soyad, doğum tarihi, e-posta adresi ve yeni belirlenen şifre bilgisi girilmektedir. Ardından “üye ol” sekmesinin seçilmesi gerekmektedir.
        • Yapılan işlemin ardından açılan sayfada bulunan “sorgula” sekmesine tıklanması gerekmektedir. Gelen boşluk üzerine araç plakası yazılması gerekmekte ve ardından “hemen sorgula” kutucuğun işaretlenmesi yapılmalıdır. Tramer tutanak sorgulama işlemleri de tramer üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. 

 

Söz konusu adımların tamamlanması ile birlikte araca dair tüm hasarlar, hasarların maddi değerleri ve kazaların hangi tarihlerde gerçekletiği ile ile ilgili bilgilerin tümü ekrana yansımaktadır. Türkiye Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER) üzerinden bütün sigorta bilgilerine ulaşmak mümkün olmaktadır. Tramer üzerinden araç hasar kaydı sorgulama, kaza yapan aracın tutanak sonrası kusurlarını sorgulama, araç kasko poliçesi sorgulama, araç trafik poliçesi sorgulama ve mağdur bilgileri sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Çağrı Merkezi ile Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Çağrı merkezi üzerinde araca dair hasar kaydı bilgilerine ulaşılabilmektedir. Çağrı merkezi üzerinden araç hasar kaydı sorgulaması yapabilmek için ilk önce araç plaka bilgisinin hazır edilmesi gerekmektedir. T.C kimlik numarasının bilinmediği durumda, kimlikten T.C kimlik numarası öğrenilmelidir. Ardından telefon aracılığı ile “11890” Alo Hasar Çağrı Merkezi aranmaktadır. Aramaya cevap veren temsilciye T.C kimlik numarası ve plaka bilgileri verilmeli ve araç ile ilgili hasar sorgusu yapılmak istendiği söylenmelidir. Temsilci, söz konusu aracın ilk kez trafiğe çıkış tarihinden itibaren günümüze dek yaşanan kaza bilgileri ve bu kazalara ilişkin hasarları, hasar değerlerini ve hasar tarihlerini aktarmaktadır.

Yorumlar kapalı