2 dakikada içerisinde birden fazla sigorta ürününden teklif alıp, anında satın al.
Trafik Sigoratsı Hemen Teklif Al
Tüm ürünlerimiz Hemen Teklif Al

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nedir? AFAD Acil Mobil Uygulaması Nasıl İndirilir?

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nedir?	https://docs.google.com/document/d/1B3nF_rPNeb180MLwdfsxvbfWRFATXLs5OloVntKuFXc/edit?usp=sharing

Türkiye, sahip olduğu yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla karşılaşan ülkelerden biridir. En çok karşılaşılan doğal afetlerin başında ise deprem yer almaktadır. Türkiye, meydana gelen depremlerde insan kaybı açısından dünya üzerinde üçüncü sırada bulunmaktadır. Doğal afetlerin tümü doğrudan veya dolaylı olarak maddi ve manevi kayıplara neden olmaktadır. Bu nedenle afet yönetimi ve koordinasyonunun titizlikle ele alınması gerekmektedir. Türkiye’deki doğal afetlere ilişkin politikalar 1939 yılında meydana gelen Erzincan Depremi sonrasında geliştirilmeye başlanmıştır. Afet yönetimi ve koordinasyonu alanında dönüm noktası ise 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremidir. Bu doğrultuda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afet ve acil durumlara ilişkin yetkili olan tek kurum olarak kurulmuştur. İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilen AFAD Acil mobil uygulaması ile olası bir deprem anında vatandaşlara hızlı bir şekilde ulaşılması amaçlanmaktadır. 

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nedir?

Vatandaşların afet ve acil durum öncesinde, afet ve acil durum sırasında, afet ve acil durum sonrasında ihtiyaçlarını tek uygulamada karşılamak amacıyla AFAD Acil mobil uygulaması geliştirilmiştir. AFAD Acil mobil uygulaması, tüm İOS ve Android kullanıcıları tarafından kullanılabilmektedir. Kullanıcılar App Store ve Google Play uygulama mağazalarından uygulamayı indirebilmektedirler. AFAD Acil mobil uygulaması, yerli ve milli bir yazılım olma özelliği taşımaktadır. AFAD Acil çağrı mobil uygulamasında, tek bir tuşla acil çağrı, en yakın toplanma alanı ve afet eğitim videoları gibi özelliklerden yararlanılabilmektedir. 

AFAD Acil Mobil Uygulaması Ne İşe Yarar?

Deprem ve depremin yol açtığı doğal afetlere yönelik önlem almak isteyen kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “AFAD Acil mobil uygulaması ne işe yarar?” bulunmaktadır. AFAD Acil mobil uygulaması, afet durumlarında daha fazla sayıda canın kurtarılabilmesi ve vatandaşlara ulaşılabilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan bir uygulamadır. AFAD Acil mobil uygulaması, kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olma özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Uygulama üzerinden tek bir tuş ile çağrı yapılabildiği gibi aynı zamanda en yakın toplanma alanlarının bilgisi de verilmektedir. Bunların yanı sıra kullanıcılar uygulama üzerinden afet eğitim videolarını izleyerek acil durumlarda ne yapmaları gerektiği hakkında fikir sahibi olabilmektedirler. 

Depremler başta olmak üzere doğal afetlerin tümünde en çok karşılaşılan sorunların başında iletişimin kesilmesi bulunmaktadır. AFAD Acil mobil uygulamasında AFAD Acil durum butonu yer almaktadır. Bu buton sayesinde kullanıcılar tek bir tuş ile acil çağrı yapabilmektedirler. Acil çağrı görüşmesinin internet üzerinden kolaylıkla yapılabilmesini sağlamaktadır. Konum servisleri ile arayan kişinin bulunduğu noktanın tespit edilebilmesine de olanak sunmaktadır. AFAD acil mobil uygulaması sayesinde GSM hatlarında meydana gelebilecek yoğunluğun önüne geçilebilmektedir. Afet bölgelerinde bulunan AFAD acil mobil kullanıcıları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak durumları hakkında bilgi verebilmektedirler. Yardım taleplerini iletebilen kullanıcılara, ulaşma imkanı sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra afet anında görüşme imkanı olmayan kullanıcılar da AFAD Acil mobil uygulamasında bulunan hazır mesajları kullanabilmekte ve mesaj aracılığıyla iletişim kurabilmektedirler. 

AFAD Acil mobil uygulaması ile kullanıcılar kendilerine en yakın toplanma alanları hakkında bilgi sahibi olabilmektedirler. Toplanma alanları, olası bir afet sırasında vatandaşların öncelikli olarak toplandıkları alanlardır. Meydana gelen afetin ilk saatlerinde vatandaşların tehlike ve risklerden uzak, en güvenli toplanma alanlarında beklemeleri gerekmektedir. Deprem konum uygulaması ile AFAD Acil mobil uygulaması ana ekranında yer alan harita üzerinde toplanma alanları gösterilmektedir. Vatandaşların tümü bu uygulama üzerinden kendilerine en yakın toplanma alanlarını görerek, bulundukları yerden toplanma alanına olan yol tarifinin bilgisine ulaşabilmektedirler. AFAD Acil mobil uygulaması sayesinde kullanıcılar afet eğitim videolarını izleyerek, afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi olabilmektedirler. Afet eğitim videoları ile toplumdaki afet farkındalığının artırılması amaçlanmaktadır. Afet eğitim videolarına AFAD Acil mobil uygulaması üzerinden kolaylıkla ulaşılabilmektedir. 

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nasıl İndirilir?

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nasıl İndirilir?

10 ilde ciddi can ve mal kayıplarına yol açan Kahramanmaraş depreminin ardından kullanıcıların merak ettikleri soruların başında “AFAD Acil uygulaması nasıl indirilir?” yer almaktadır. AFAD Acil mobil uygulamasından İOS ve Android kullanıcıları faydalanabilmektedir. App Store ve Google Play uygulama mağazalarından kolaylıkla indirilebilen acil durum uygulaması üzerinden tek bir tuş ile acil çağrı yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra kullanıcılara en yakın toplanma alanı bilgisi verilmektedir. AFAD Acil mobil uygulamasını indiren kullanıcıların uygulama üzerinden telefon numaralarını girmeleri gerekmektedir. Telefon numarasının girilmesinin ardından kısa mesaj ile cep telefonuna şifre bilgisi gönderilmektedir. Kısa mesaj ile gelen şifrenin ardından telefon numarası doğrulamasının yapılmasının ardından T.C kimlik numarası ve konum yetkisinin verilmesi gerekmektedir. Böylece AFAD uygulaması aktif hale getirilmektedir. 

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nereden İndirilir?

Kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “AFAD Acil mobil uygulaması nereden indirilir?” bulunmaktadır. AFAD mobil uygulaması, tüm Android ve İOS kullanıcıları tarafından kolaylıkla kullanılabilmektedir. AFAD Acil mobil uygulamasının kullanılabilmesi için İOS kullanıcılarının App Store üzerinden uygulamayı indirmeleri gerekmektedir. Android kullanıcıları ise Google Play üzerinden AFAD acil mobil uygulamasını edinebilmektedirler. Uygulama üzerinden cep telefonu bilgisinin verilmesinin ardından kısa mesaj ile gelen şifrenin girilmesi ve telefon numarasının doğrulanması gerekmektedir. T.C kimlik numarası ve konum yetkisi sonrasında uygulama kullanılabilmektedir. 

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nasıl Kullanılır?

AFAD Acil Mobil Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Meydana gelen yıkıcı depremin ardından kullanıcılar “AFAD Acil mobil uygulaması nasıl kullanılır?” sorusunun yanıtını merak etmektedirler. AFAD Acil mobil uygulaması, tüm vatandaşlar tarafından kullanılabilmektedir. İOS kullanıcılarının App Store, Android kullanıcılarının ise Google Play üzerinden kolaylıkla indirebildikleri uygulamaya cep telefonu numarası bilgisinin girilmesi gerekmektedir. Cep telefonuna gönderilen kısa mesajın ardından doğrulama işlemi yapılmaktadır. T.C kimlik numarası ve konum yetkisinin verilmesiyle birlikte AFAD Acil mobil uygulaması aktif hale gelmektedir. 

AFAD Acil mobil uygulaması ile, deprem sonrasında kesilen iletişim durumunun oluşturabileceği zararların önüne geçilebilmektedir. AFAD Acil mobil uygulaması üzerinde yer alan butona basıldığında tek bir tuş ile internet üzerinden acil çağrı görüşmesi yapılabilmektedir. Konum servisleri ile arayan kişinin yer aldığı nokta kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Böylece hatlarda oluşan yoğunluğun önüne geçmek mümkün hale gelmektedir. Sesli görüşme yapma imkanı olmayan vatandaşlar ile uygulama üzerinde yer alan hazır kısa mesajları kullanarak iletişim kurabilmektedir.

AFAD Acil Durum Telefon Numarası Nedir?

Kullanıcıların yanıt aradıkları sorular arasında “AFAD Acil durum telefon numarası nedir?” yer almaktadır. Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda, acil çağrı numaralarının tümü tek bir numarada toplanmıştır. Vatandaşların afet ve acil durumlarda faydalanabilecekleri AFAD Acil numara 112’dir. 112 üzerinden acil durum çağrısı yapan kullanıcılar, 112 hattına mobil ve sabit tüm hatlardan ücretsiz olarak bağlanabilmektedirler. Acil çağrı merkezlerini arayan vatandaşların konumları otomatik olarak belirlenmektedir. AFAD Acil çağrı merkezlerinde 4 dilde hizmet sunulmaktadır. Deprem ve diğer doğal afetler sırasında işitme engeli olan vatandaşlar, seslerini duyuramayabilmektedir. Bu nedenle Engelsiz 112 uygulaması ile işitme dili bilen personeller aracılığıyla çağrı hizmeti de verilmektedir. E - çağrı hizmeti sayesinde kaza yapan araçlara otomatik olarak bağlanılabilmekte ve böylece kazazedelere yardım hizmetleri en kısa süre içerisinde ulaştırılabilmektedir. 

Yorumlar kapalı